Biskupský chlebíček

Pridal: Just Delicious, 29.12.2013
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Just Delicious, 29.12.2013
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie, Pečivo
SUROVINY
200 gpráškový cukor
200 gpalmarín
240 ghladká múka
5 ksvajce
1/2 baleniaprášok do pečiva
z 1/2 kusucitrónová kôra
z 1/2 kusucitrónová šťava
100 g (napr. brusnice, papája, ananás...)kandizované ovocie
50 g (nasekaná)horká čokoláda
50 g (nasekané)vlašské orechy
50 g (nasekané)mandle
Čokoládová poleva:
100 gčokoláda na varenie
50 gstužený tuk
- Zmäknutý tuk vymiešame s cukrom.
- Potom postupne pridávame žltky a šťavu z citróna.
- Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
- Do zmesi masla a žltkov primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovej kôry.
- Zľahka primiešame vyšľahaný sneh a nakoniec nasekané kandizované ovocie (brusnice, papája, mango, ananás...ktoré si pomiešame s troškou múky aby sa k sebe nelepili), oriešky a čokoládu.
- Formu na biskupský chlebíček si vymažeme tukom a hrubou múkou.
- Pečieme na 170 stupňov cca. 40 minút. Ak by sa nám vrch koláča pálil, môžeme ho pred dopečením prikryť alobalom.
- Či je cesto upečené skúšame špajlou.
- Vychladnutý chlebíček polejeme čokoládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU