Biskupský chlebíček

Recept Biskupský chlebíček

Pridal: Just Delicious, 29.12.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

200 gpráškový cukor
200 gpalmarín
240 ghladká múka
5 ksvajce
1/2 baleniaprášok do pečiva
z 1/2 kusucitrónová kôra
z 1/2 kusucitrónová šťava
100 g (napr. brusnice, papája, ananás...)kandizované ovocie
50 g (nasekaná)horká čokoláda
50 g (nasekané)vlašské orechy
50 g (nasekané)mandle

Čokoládová poleva:

100 gčokoláda na varenie
50 gstužený tuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmäknutý tuk vymiešame s cukrom.

  2. Potom postupne pridávame žltky a šťavu z citróna.

  3. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

  4. Do zmesi masla a žltkov primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovej kôry.

  5. Zľahka primiešame vyšľahaný sneh a nakoniec nasekané kandizované ovocie (brusnice, papája, mango, ananás...ktoré si pomiešame s troškou múky aby sa k sebe nelepili), oriešky a čokoládu.

  6. Formu na biskupský chlebíček si vymažeme tukom a hrubou múkou.

  7. Pečieme na 170 stupňov cca. 40 minút. Ak by sa nám vrch koláča pálil, môžeme ho pred dopečením prikryť alobalom.

  8. Či je cesto upečené skúšame špajlou.

  9. Vychladnutý chlebíček polejeme čokoládou.


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť