Výborné kysnuté rohlíky

Recept Výborné kysnuté rohlíky

Pridal: Bistro 69, 7.11.2013

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

1 kghladká múka
100 g (2 kocky)droždie
1 1/2 baleniakypriaci prášok do pečiva
5 PLcukor kryštálový
1 PLsoľ
2 dclolej
2 ksvajce
500 mlmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z mlieka odoberieme 2 dcl a dáme doňho droždie, 1 lyžicu cukru a urobíme kvások.

  2. Olej, vajcia, cukor vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mlieko a kvások. Zamiesime a necháme nakysnúť.

  3. Na doske urobíme z cesta valec, rozdelíme ho na 7 dielov, ktoré postupne rozvaľkáme do kruhu a porežeme na osminky.

  4. Plníme ľubovoľnou plnkou (tvarohová, maková alebo slivkový lekvár).

  5. Naplnené cesto stáčame od najväčšej časti k najmenšej. Rohlíčky poukladáme na vymastený plech, prikryjeme ich a necháme aspoň 30 minút kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme cca 15-20 minút pri teplote 200 °C -220 °C (do zlatista - v priebehu pečenia ich treba sledovať, aby sa nám nespálili)

  6. Po vybratí z rúry ich potrieme cukrovou vodou (1 šálka čistej vody, 1 lyžica cukru), aby nám pekne zmäkli. Prikryjeme ich a necháme vychladnúť.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť