Vegetariánsky boršč

Vegetariánsky boršč

By 29. novembra 2013

Boršč je obľúbená polievka v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Základ tvorí mäsový vývar, červená repa a zelenina. Ja som sa však rozhodla urobiť vegetariánsku verziu a namiesto mäsa som pridala údený tempeh.

Ingredients

Instructions

  1. Najprv si očistíme a na kocky nakrájame všetku zeleninu (okrem cesnaku, ten necháme v celku).

  2. Do veľkého hrnca si nalejeme olej a na miernom plameni ho zohrejeme.

  3. Pridáme celé (očistené) strúčiky cesnaku a chvíľu opekáme, následne pridáme na kocky nakrájaný tempeh a necháme ho asi 5 minút pražiť.

  4. Potom pridáme postupne cibuľu, mrkvu, petržlen, cviklu a zemiaky a všetko spolu na miernom ohni pražíme cca 10 minút.

  5. Pridáme kyslú kapustu, zalejeme vodou tak aby bola zelenina ponorená a privedieme k varu.

  6. Osolíme a okoreníme a varíme kým nie je zelenina mäkká (cca 1 hodina).

  7. Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou a kôprom.

v

Print

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Vegetariánsky boršč

  1. Jozef Gatial

    Minuly tyzden som robil stavu z mrkvy a z cvikle. Vzdy mi bolo luto vyhodit tu susinu a tak som si ju naporcoval a dal do mraznicky. No a potom som hladal kde ju pouzit a nasiel som tento fantasticky recept. Pouzil som ingrediencie a aj postup z navodu akurat ku koncu kroku 4 som pridal tu rozmrazenu mrkvovu a cviklovu drt, cim ten borsc paradne zahustilo. Kedze nevarim pravidelne tak vzdy sa utrhnem a urobim toho viac ( 6 litrov). Ale dnes ta kvantita vobec nesla na ukor kvality. S kyslou smotanou a dobrym ciernym chlebom – FANTAZIA. Dakujem za recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *