Vegetariánsky boršč

Recept Vegetariánsky boršč

Pridal: Spinava kuchyna je s, 29.11.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Boršč je obľúbená polievka v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Základ tvorí mäsový vývar, červená repa a zelenina. Ja som sa však rozhodla urobiť vegetariánsku verziu a namiesto mäsa som pridala údený tempeh.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 29.11.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

1 kstempeh
4 veľké kusyzemiaky
1 veľký kus (cvikla)červená repa
1 ksčervená cibuľa
3 menšie kusymrkva
1 veľký kspetržlen
7 dl fľašakyslá kapusta
4 strúčikycesnak
1 dlslnečnicový olej
voda
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si očistíme a na kocky nakrájame všetku zeleninu (okrem cesnaku, ten necháme v celku).

  2. Do veľkého hrnca si nalejeme olej a na miernom plameni ho zohrejeme.

  3. Pridáme celé (očistené) strúčiky cesnaku a chvíľu opekáme, následne pridáme na kocky nakrájaný tempeh a necháme ho asi 5 minút pražiť.

  4. Potom pridáme postupne cibuľu, mrkvu, petržlen, cviklu a zemiaky a všetko spolu na miernom ohni pražíme cca 10 minút.

  5. Pridáme kyslú kapustu, zalejeme vodou tak aby bola zelenina ponorená a privedieme k varu.

  6. Osolíme a okoreníme a varíme kým nie je zelenina mäkká (cca 1 hodina).

  7. Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou a kôprom.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť