Škoricovo – mandľové hviezdičky

Škoricovo – mandľové hviezdičky

By 29. novembra 2013

Ingredients

Instructions

  1. Nelúpané mandle zomelieme.

  2. Pridáme cukor, bielka, med, škoricu, citrónovú kôru a vypracujeme cesto.

  3. Cesto rozvaľkáme hrúbku na cca 5 mm a malou formičkou vykrajujeme hviezdičky.

  4. Pri váľkaní podsypeme práškovým cukrom a vrch prikryjeme alobalom a tak vaľkame.

  5. Vykrojené tvary ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

  6. Bielková poleva: Viac krát preosiatý cukor vymiešame s bielkom.

  7. Bielkovou polevou opatrne potrieme škoricovo-mandľové hviezdičky a usušíme v rúre pri teplote 130 °C počas približne 10 minút (teplovzdušná rúra).

    Nesmú zhnednúť, musia ostať pekné biele.

Skoricovo-mandlove hviezdicky

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *