Nelúpané mandle zomelieme.
Pridáme cukor, bielka, med, škoricu, citrónovú kôru a vypracujeme cesto.
Cesto rozvaľkáme hrúbku na cca 5 mm a malou formičkou vykrajujeme hviezdičky.
Pri váľkaní podsypeme práškovým cukrom a vrch prikryjeme alobalom a tak vaľkame.
Vykrojené tvary ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Bielková poleva: Viac krát preosiatý cukor vymiešame s bielkom.
Bielkovou polevou opatrne potrieme škoricovo-mandľové hviezdičky a usušíme v rúre pri teplote 130 °C počas približne 10 minút (teplovzdušná rúra).
Nesmú zhnednúť, musia ostať pekné biele.
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu