Škoricovo-kakaové cupcakes

Recept Škoricovo-kakaové cupcakes

Pridal: Katka, 25.11.2013

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dlhá abstinencia od pečenia ma donútila, že i napriek nestíhaniu som proste musela niečo upiecť. A čo iné ako cupcakes. Už sa mi v hlave ,,urodilo" za ten takmer mesiac celkom dosť nápadov, len ten čas akosi chýba. Tieto boli na malé posedenie a privítanie prvej snehovej nádielky(o ktorej nás už týždeň vopred intenzívne informujú naše média). Vôňa škorice, chuť medu s kakaom a tvarohový krém s kokosom spolu ladili a vytvorili úžasný kontrast farieb i chutí. Odporúčam vyskúšať, naozaj neoľutujete ;-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 25.11.2013

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

Muffiny:

1 ksvajce
250 mlmlieko
3 PL (môžete dať i 4 pokiaľ máte radi veľmi medové)med
50 mlolej
280 g hladká múka
100 gkryštálový cukor
1 baleniekypriaci prášok
1 PL (holandské; určite nepoužívajte granko ani žiadnu takúto kakaovú náhradu)kakao
2 - 3 KLškorica mletá

Tvarohový krém:

250 gjemný tvaroh
3 - 4 PLpráškový cukor
100 g maslo
1/2 baleniavanilkový puding Olé bez varenia
2 - 3 PLstrúhaný kokos
2 - 3 KLčervené farbivo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Základom dobrých muffinov je oddelené spracovanie suchých a mokrých surovín. Taktiež pri spájaní týchto surovín cesto nemôžete veľmi miešať ale len vzdušne premiešavať aby sa suroviny dobre spojili a vzduch ich predýchal.
  1. V jednej mise si spolu dobre zmiešajte suché suroviny - múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva, kakao a škoricu.
  2. V druhej mise najskôr zmiešajte mlieko s olejom. Potom pridajte pri stálom miešaní med a vajce.
  3. Do suchých surovín prilejte a mokré suroviny a cesto jemne premiešavajte, kým bude nadýchané.
  4. Rúru zapnite na 180 °C a plech na muffiny vyložte košíčkami.
  5. Košíčky plňte cestom do cca 3/4.
  6. Keď je rúra vyhriata, vložte do nej plech s naplnenými košíčkami a nechajte piecť 15 - 17 minút.
  7. Keď sú muffiny upečené, necháme ich vychladnúť a až potom zdobíme krémom pomocou zdobičky s hviezdicovým otvorom.
  8. Nakoniec posypeme jedlými cukrovými guličkami alebo podľa svojej fantázie :-)
Počas pečenia si pripravíme tvarohový krém: 
  1. Tvaroh vyklopíme do misky a rozmiešame. 
  2. Maslo roztopíme v mikrovlnke a necháme vychladnúť.
  3. Do tvarohu pridáme Olé puding, práškový cukor, strúhaný kokos a prilejeme maslo.
  4. Vymiešame dohladka.
  5. Nakoniec zafarbíme červeným farbivom tak, aby sme dostali požadovanú farbu.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť