Piškótové cesto

Recept Piškótové cesto

Pridal: moj sladky svet, 5.11.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Odkedy som sa dostala k tomuto receptu, takmer všetky piškóty pečiem podľa neho. Cesto je mäkkučké a naozaj výborné. Používam ho do koláčov, rolád i toriet. Či použijete hladkú alebo polohrubú múku, je na vás. Ja osobne v tom nevidím rozdiel a používam obidve. A ak z neho budete piecť roládu, použite len jednu lyžicu oleja. Podľa tohto receptu môžeme upiecť aj kakaovú alebo orechovú piškótu pridaním uvedených surovín. Suroviny sú na veľký plech 30 x 40 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 5.11.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

5 ksvajce
180 ml (nie gramov!)kryštálový cukor
250 ml (nie gramov!)múka
1/2 baleniavanilkový cukor
1/2 baleniaprášok do pečiva
3 PLolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ

Ja cesto robievam iným spôsobom, ako nájdete v mnohých receptoch. Nešľahám osobitne žĺtka s cukrom atď. a nakoniec pridávam sneh. Šľahám všetko spolu. Je s tým menej "roboty", ako sa hovorí. A výsledok vás určite nesklame.

  1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a postupne k nim prišľaháme cukor.

  2. Potom za stáleho šľahania pridáme žĺtka a dobre vyšľaháme.

  3. Pridáme zvyšné suroviny, ale už nešľaháme, len zľahka premiešavame cesto varechou.

  4. Nalejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.

  5. Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť