Čokoládová buchta s nádychom luxusu
Pridané: 23.6.2014
Na víkendový koláč sa vždy chcem trochu hecnúť, predsa len, nedeľa má taký ten prívlastok najlepšieho dňa v týždni, kedy sa naozaj nič nerobí, nikto nepracuje okrem našich mamičiek a babičiek, ktoré sa točia celé doobedie v kuchyni, aby sme na stôl dostali ten najlepší, ale naozaj najlepší vývar na svete. A samozrejme s domácimi rezancami. No a tak keď môžeme mať luxusnú polievku, môžeme mať luxusný aj dezert. Ako napríklad tento...
ZOBRAZIŤ RECEPT
Eton mess
Pridané: 30.7.2013
Eton mess (ítn mes) je dezert anglického pôvodu , pozostávajúci zo zmesi jahôd, snehových pusiniek a šľahačky, ktorý sa podáva na strednej škole v Etone počas výročného kriketového zápasu študentov . K vzniku tohto dezertu sa sa viaže viacero príhod a jedna z nich je, že po zápase sa mal podávať dezert - snehová torta Pavlova a pri transporte medzi kuchyňou a jedálňou sa táto krehká torta polámala. V snahe zachrániť dezert, tortu navrstvili do misky. Vzhľad vrstveného dezertu nevyzerá najlepšie, pravdepodobne preto ho nazvali mess (neporiadok). Dezert si môžete pripraviť s rôznym ovocím, no tradične sa pripravuje s jahodami. Rovnako si môžete šľahačku zameniť za kopček zmrzliny. Jednoduchý letný dezert, ktorý pripravíte do 15 minút.
ZOBRAZIŤ RECEPT