Oblíž prst

Recept Oblíž prst

Pridal: Bistro 69, 3.11.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nerobíme tento sviatočný koláč často, iba pre hosti. Oblíž prst je sviatočný koláčik, ktorý je trocha náročnejší a má aj viac kalórii.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 3.11.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
200 g práškový cukor
10 PLstudená voda
100 g orechy
200 g hrubá múka
1/2 balíčkaprášok do pečiva
na vymastenie plechutuk
na vyspanie plechumúka

Plnka:

200 mlmlieko
1 balíčekvanilkový cukor
5žĺtok
200 gpráškový cukor
200 g (alebo palmarín)maslo

Sneh:

5bielok
250 g kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto:
  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny.

  2. Potom striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.

  3. Hmotu vylejeme na vymastený a mukou vysypaný plech.

  4. Pečieme v mierne vyhriatej rúre na teplotu 180 °C počas cca 20 minút.

  5. Upečený koláč necháme vychladnúť.

Plnka:

  1. Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a mlieko vyšľaháme na parou do zhustnutia.

  2. Po vychladnutí hmotu spojíme s vyšľahaným maslom a natrieme na vychladnutý koláč.

  3. Na povrch ešte natrieme sneh.

Sneh:

  1. V miske ponorenej do vriaceho vodného kúpeľa vyšľaháme tuhý sneh, potom šľaháme do vychladnutia (vody).

  2. Sneh rovnomerne natrieme na žĺtkový krém.

  3. Povrch koláča posypeme strúhanou čokoládou.

  4. Krájame na rezy alebo kocky.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť