Margotkovo-orechový koláčik
Tento koláčik je rýchly, ľahký a k tomu všetkému vynikajúci! Mali sme chuť na niečo nie veľmi sladké a tak ma napadlo ,,však mám doma margotku!" Tak som volala babke nech mi povie recept, pretože ja som ho vždy niekam napísala a zapatrošila (preto vznikol aj tento projekt aby boli všetky dobré odskúšané recepty na jednom mieste :-) ) Koláčik mi pripomína časy detstva, kedy nám tento koláčik babka pripravovala počas prázdnin a už ho robila z rutiny. My sme ho ako vďační stravníci dokázali zjesť v priebehu necelých 2 hodín, samozrejme pomohli nám občas kamaráti zvonku, ktorí ocenili dobrôtku pri behaní vonku :-) Tak ak máte chuť na niečo chutné a rýchle, šup do kuchyne.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 ksmargotka
2 ksvajce
2 hrnčekypolohrubá múka
1/2 hrnčekakryštálový cukor
1 baleniekypriaci prášok
1/4 litramlieko
2 hrste (nasekané)orechy
štipkasoľ
100 mlolej
Poleva:
1 ksčokoláda horká
trochu (alebo maslo)olej
- Margotku vložíme aspoň na 10 minút do mraziaka - bude sa nám lepšie strúhať.
- Cukor spolu s vajciami vymiešame do penista.
- Po častiach primiešavame striedavo olej a mlieko.
- V mise si zmiešame spolu múku, kypriaci prášok a soľ.
- Múčnu zmes po častiach primiešavame k vajciam a vypracujeme hladké liate cesto.
- Margotku nastrúhame a primiešame spolu s nasekanými orechmi do cesta.
- Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou.
- Pripravené cesto rovnomerne vylejeme a rozotrieme na plech.
- Dáme piecť na 15 - 20 minút do rúry vyhriatej na 150 °C.
- Kým sa koláčik pečie pripravíme čokoládovú polevu: Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s maslom necháme roztopiť vo vodnom kúpeli.
- Po upečení popicháme vidličkou a potrieme pripravenou čokoládovou polevou.
KOMENTÁRE K RECEPTU