Kukuricové lievance s jogurtovým dresingom

Recept Kukuricové lievance s jogurtovým dresingom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.11.2013

Kategorie: Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento jednoduchý recept si určite hneď obľúbite a stane sa stálicou vo vašej kuchyni, tak ako v našej :). Tento recept mám z kuchárskej šou boha (áno, pre mňa je boh) Gordona Ramsayho. Vždy som si myslela, že Gordon varí jedlá vhodné iba do reštaurácií, no vo svojej šou Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course ma presvedčil o opaku. V tomto programe sa snaží naučiť variť každého začiatočníka, no jeho recepty určite inšpirujú aj skúsenejších kuchárov. Tu je jeden z nich (Gordon pridával koriandrovú vňať aj do lievancov aj dresingu, lenže keďže ju nemám neuvádzam ju v recepte, ale ak ju máte určite ju použite) Na kukuricové lievance potrebujeme (v podstate je na vás koľko si toho spravíte, ja uvádzam pre moju bežnú dávku, aj to iba množstvo mlieka, pretože všetko závisí od múky, v podstate platí, že cesto musí byť trochu hustejšie ako palacinkové a podiel kukurice a cibuľky by mal byť približne rovnaký ako cesta):

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.11.2013

Kategorie: Zdravé recepty

SUROVINY

300 mlmlieko
hladká múka
1 balíček prášok do pečiva
1 ksvajce
400 ml kukurica v konzerve
jarná cibuľka
1 plslnečnicový olej
čili paprička (podľa chuti)
soľ
mleté čierne korenie

Jogurtový dresing

200 mlhustý biely jogurt
soľ
čierne mleté korenie
čili paprička (nakrájaná)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky si nalejeme mlieko, pridáme vajce a dobre rozmiešame.

  2. Prisypávame múku kým sa nám nevytvorí hustejšie palacinkové cesto.

  3. Vsypeme jeden prášok do pečiva a pridáme lyžicu oleja.

  4. Osolíme a okoreníme podľa chuti a zmiešame.

  5. Kukuricu si scedíme, vysypeme ju do pripraveného cesta.

  6. Pridáme nahrubo nakrájanú jarnú cibuľku a nadrobno nakrájané čili papričky.

  7. Všetko spolu premiešame.

  8. Na panvici si zohrejem trocha oleja (na miernom plameni) a polievkovou lyžicou kladieme hmotu na panvicu.

  9. Na miernom plameni smažíme z oboch strán do zlatista.

  10. Vyberieme a uložíme na papierovú kuchynskú utierku, aby odsalo prebytočný tuk (nie je potrebné pridávať veľké množstvo oleja ak máte panvicu s nepriľnavým dnom).

  11. Usmažené placky (lievance) podávame s jogurtovým dresingom a nakrájanou zelenou cibuľkou.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť