Koložvárska kapusta

Recept Koložvárska kapusta

Pridal: moj sladky svet, 5.11.2013

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 g (miešané hovädzie a bravčové)mleté mäso
2 poháreryža
1 kockabujón
300 gkyslá kapusta
1 kscibuľa
1 väčší strúčikcesnak
trochu cukor
trochusoľ
červená paprika mletá
3 - 4 PLkyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ryžu uvaríme s kockou bujónu.

  2. Mäso opečieme na troche oleja spolu s nakrájanou cibuľou (trochu si necháme do kapusty) a cesnakom, osolíme a na konci praženia posypeme paprikou.

  3. Odloženú cibuľu opražíme na troche oleja a pridáme kyslú kapustu.

  4. Osolíme ju, osladíme, podlejeme vodou a posypeme paprikou. Podusíme niekoľko minút.

  5. Do zapekacej misy nasypeme ryžu, pridáme opečené mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a udusenú kapustu.

  6. Premiešame, aby boli všetky ingrediencie zastúpené všade rovnomerne. Vrch zarovnáme vareškou a trochu popritláčame.

  7. Potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a posypeme červenou paprikou.

  8. Zapečieme v rúre, kým okraje začnú chytať farbu.

  9. Podávame so zemiakovou kašou alebo samé

    .
  10. Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť