Žemľovka s pudingom a ricottou

Žemľovka s pudingom a ricottou

By 8. októbra 2013

Suroviny sú na formu s rozmermi cca 16x25 cm

Ingredients

Instructions

  1. Rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku, do ktorého sme pridali práškový cukor a rozšľahané vajce.

  2. Ukladáme ich na spodok formy, ktorú sme vymastili maslom.

  3. Ak nám zo zmesi mlieka s vajcom ostane, zalejeme týmto zvyškom už poukladané rožky.

  4. Na to vylejeme uvarený puding.

  5. Ricottu vymiešame s vanilkovým cukrom a natrieme na puding.

  6. Na ricottu poukladáme ošúpané a na tenké plátky nakrájané jablká.

  7. Posypeme škoricou a trochou kryštálového cukru.

  8. Tu je žemľovka na fotke pred vložením do rúry:

    Žemľovka s pudingom a ricottou

  9. A tu po upečení:

    Žemľovka s pudingom a ricottou

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *