Žemľovka s pudingom a ricottou

Recept Žemľovka s pudingom a ricottou

Pridal: moj sladky svet, 8.10.2013

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Suroviny sú na formu s rozmermi cca 16x25 cm

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 8.10.2013

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

2 ksrožok
1 ksvajce
200 mlmlieko
1 PLpráškový cukor
250 gricotta
250 g (uvarený)vanilkový puding
1 balenievanilkový cukor
2 ksjablko
škorica
kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku, do ktorého sme pridali práškový cukor a rozšľahané vajce.

  2. Ukladáme ich na spodok formy, ktorú sme vymastili maslom.

  3. Ak nám zo zmesi mlieka s vajcom ostane, zalejeme týmto zvyškom už poukladané rožky.

  4. Na to vylejeme uvarený puding.

  5. Ricottu vymiešame s vanilkovým cukrom a natrieme na puding.

  6. Na ricottu poukladáme ošúpané a na tenké plátky nakrájané jablká.

  7. Posypeme škoricou a trochou kryštálového cukru.

  8. Tu je žemľovka na fotke pred vložením do rúry:

  9. A tu po upečení:

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť