NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vanilkové rožteky
Vanilkové rožteky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
mnamkovo    ·   26.10.2013

Vanilkové rožteky

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
340 g (studené)
maslo
100 g
práškový cukor
420 g
hladká múka
160 g (mleté)
vlašské orechy
alebo cukor s vanilkovým strukom na obaľovanie
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo nakrájajte na kocky a spracujte s ostatnými surovinami na pevné cesto (pracujte rýchlo, aby maslo nepovolilo).

  2. Cesto nechajte v chlade niekoľko hodín alebo cez noc odpočinúť.

  3. Pred spracovaním ho nechajte dôjsť na izbovú teplotu.

  4. Potom z neho odkrajujte kúsky; najbežnejší spôsob je vytvárať valčeky a tie potom ohnúť do tvaru rožkov.

  5. Rúru predhrejte na teplotu 180 ° C, teplovzdušnú na 160 ° C.

  6. Rohlíčky klaďte na plech a pečte približne 12-15 minút, podľa výkonnosti rúry.

  7. Po upečení ich nechajte na plechu krátko vychladnúť a potom ich, ešte teplé, obaľujte vo vanilkovom cukre.

Tipy:

  • Do rohlíčkov sa používajú lieskové oriešky aj mandle, ale zo všetkých najvýraznejšie chuť majú vlašské orechy. Olej, ktorý obsahujú, cesto navyše výrazne zvláčni.

  • Keď vám dôjde hladká múka, pokojne použite polohrubú.

  • Iné ako teflónové plechy pred pečením rozhodne vymažte alebo ich vyložte papierom na pečenie alebo špeciálnou fóliou.

  • Cesto potrebuje pred spracovaním zvláčnieť, ale nie úplne zmäknúť. Rohlíčky sa najlepšie tvarujú (a nepraskajú) z cesta polotuhého - z príliš mäkkého by ste nevytvarovali nič.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov