Plnené medové rezy

Recept Plnené medové rezy

Pridal: Bistro 69, 30.10.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Viackrát vyskúšané a vždy sa hneď zjedia :) Cez noc cesto zmäkne a ráno už môžeme maškrtiť :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 30.10.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

Cesto:

80 g (palmarín) tuk
160 gkryštálový cukor
2 ksvajce
2 PLmed
1 KLsóda bikarbóna
250 gpolohrubá múka
250 ghladká múka
mletá škorica
klinčeky

Plnka:

1/2 litramlieko
250 g (palmarín)maslo
1 baleniezlatý klas
1 balenievanilkový cukor
250 gpráškový cukor
2 KL rum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ

Cesto:

  1. V miske nad parou vymiešame do zhustnutia (asi 15 minút) cukor, tuk, vajcia, med, trocha škorice a zopár klinčekov.

  2. Potom dôkladne vmiešame polohrubú múku a nakoniec ešte teplú hmotu na doske zmiesime s hladkou múkou a sódou bikarbónou.

  3. Cesto rozdelíme na 3 časti a rozvaľkáme ma pomúčenej doske na tenké plátky.

  4. Pomocou valčeka prenesieme cesto na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo na mastný papier).

  5. Každý plát pečieme v rúre samostatne 5 minút pri teplote 180 °C.

Plnka:

  1. Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme puding.

  2. Vychladíme. Počas chladnutia ho občas zamiešame.

  3. Maslo s cukrom a rumom vymiešame a zapracujeme doň vychladnutý puding.

  4. Tri platy potrieme krémom a štvrtý polejeme čokoládou.

  5. Takto pripravený múčnik necháme odstáť asi 8 hodín.

  6. Potom krájame na rezy.

Takto pripravený múčnik necháme odstáť asi 8 hodín.

  • Takto pripravený múčnik necháme odstáť asi 8 hodín.

  • PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
    INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
    KOMENTÁRE K RECEPTU
    Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť