NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Plnené medové rezy
Plnené medové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bistro 69    ·   30.10.2013

Plnené medové rezy

Viackrát vyskúšané a vždy sa hneď zjedia :) Cez noc cesto zmäkne a ráno už môžeme maškrtiť :)

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

80 g (palmarín)
tuk
160 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
2 PL
med
1 KL
sóda bikarbóna
250 g
polohrubá múka
250 g
hladká múka
mletá škorica
klinčeky

Plnka:

1/2 litra
mlieko
250 g (palmarín)
maslo
1 balenie
zlatý klas
1 balenie
vanilkový cukor
250 g
práškový cukor
2 KL
rum
Postup receptu
Vytlačiť

Cesto:

  1. V miske nad parou vymiešame do zhustnutia (asi 15 minút) cukor, tuk, vajcia, med, trocha škorice a zopár klinčekov.

  2. Potom dôkladne vmiešame polohrubú múku a nakoniec ešte teplú hmotu na doske zmiesime s hladkou múkou a sódou bikarbónou.

  3. Cesto rozdelíme na 3 časti a rozvaľkáme ma pomúčenej doske na tenké plátky.

  4. Pomocou valčeka prenesieme cesto na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo na mastný papier).

  5. Každý plát pečieme v rúre samostatne 5 minút pri teplote 180 °C.

Plnka:

  1. Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme puding.

  2. Vychladíme. Počas chladnutia ho občas zamiešame.

  3. Maslo s cukrom a rumom vymiešame a zapracujeme doň vychladnutý puding.

  4. Tri platy potrieme krémom a štvrtý polejeme čokoládou.

  5. Takto pripravený múčnik necháme odstáť asi 8 hodín.

  6. Potom krájame na rezy.

Takto pripravený múčnik necháme odstáť asi 8 hodín.

  • Takto pripravený múčnik necháme odstáť asi 8 hodín.

  • Video ochutnávky

    Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

    Komentáre k receptu
    Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
    Přidať komentár

    Najnovšie recepty

    Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

    Viac receptov