Pečená zemiaková baba s karfiolom

Pečená zemiaková baba s karfiolom

By 25. októbra 2013

Nie je to klasická vyprážaná zemiaková baba, ale pečená v rúre. Máme ju hotovú rýchlejšie a nemusíme stáť pri sporáku 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Zemiaky nastrúhame, karfiol roztlačíme vidličkou.
  2. Cesnak a cibuľu nastrúhame.
  3. Zmiešame s ostatnými surovinami a cesto natrieme na plech vysypaný strúhankou.
  4. Zarovnáme a pečieme pri 180°C, kým začne chytať svoju farbu. Ja som použila naspodok aj papier na pečenie, tak sa mi nič neprilepilo na plech.
  5. Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Pečená zemiaková baba s karfiolom

Pečená zemiaková baba s karfiolom

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Pečená zemiaková baba s karfiolom

  1. Anna Q.

    Názov je nesprávny.
    To, čo popisujete v recepte a jeho pečenie v rúre je “Haruľa”.
    Zemiakové placky (alebo placky s použitím iných ingrediencií) sa pripravujú smažením na panvici.
    Takže ten názov opravte, ak nechcete vyzerať ako začiatočník bez základnej informácie.

  2. Peter K.

    Ak je príprava tohoto receptu spojená s pečením v rúre, tak podľa starých mám to je Haruľa. Zemiaková babka (oficiálne placka) je smažená na panvici a nie je pečená v rúre.
    Tento rozdiel v názve závislý od prípravy najlepšie poznajú a správne líšia hlavne v centre stredného Slovenska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *