Paštéta z bravčovej pečene

Recept Paštéta z bravčovej pečene

Pridal: Zuzka, 24.10.2013

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj to je jeden z miľníkov, ktorý som vždy chcela skúsiť. Veď taká domáca paštéta je na nezaplatenie. Viem, čo tam dám, a výsledok musí byť len dobrý, keď tam samé dobré veci idú. Tak to nejak dopadlo aj s týmto pokusom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 24.10.2013

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

350 gbravčová pečeň
150 g (uvarené a ošúpané)gaštany
2 ksvajce
2 PLrum
plátkyslanina
korenie
soľ
tymián

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Žiadna veľká veda, ani dlhý nákupný zoznam.
  1. Gaštany som narezala do kríža, 20 minút nechala povariť, ošúpala, pokrájala na kúsky a nechala vychladnúť.

  2. Medzitým som pokrájala surovú pečeň na malé kúsky.

  3. Do foodprocesoru som dala mäso a gaštany a na plné obrátky pustila. Mixér z toho urobil takú červenú masu.

  4. Zmes som preliala do misky, kde som rozklepla dve vajíčka, pridala som tymián, soľ, korenie a trochu rumu a riadne som všetko premiešala.

  5. Zapekacie misky som vystlala plátkami slaniny, vyliala som paštétovú zmes a uložila do hlbokého plechu, ktorý som do jednej tretiny naplnila vodou.

  6. Paštétu som vo vodnom kúpeli nechala piecť pri 100 °C 90 minút.

  7. Hotovú paštétu som nechala vychladnúť a zaliala som ich roztopeným maslom s pár vetvičkami tymiánu.

  8. A teda fakt chutí. Vďaka bravčovej pečeni má výraznú plnú chuť, a s tymiánom spolu krásne ladia a voňajú.

  9. Máme ešte pár posledných domácich paprík zo skleníka, takže večera bola jasná :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť