Krtkova torta na plechu

Pridal: Just Delicious, 30.10.2013
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Just Delicious, 30.10.2013
SUROVINY
Cesto:
320 ghladká múka
180 gpráškový cukor
3 ksvajce
3 PLkakao
200 mlolej
200 mlmlieko
1 balenieprášok do pečiva
Stracciatelový krém:
250 ml (16)%kyslá smotana
500 mlsmotana na šľahanie
250 gtvaroh
1 baleniestužovač
1 balenievanilkový cukor
100 g (na varenie alebo čokolovločky)nasekaná čokoláda
Puding:
250 mlmlieko
1 balenievanilkový puding
3 PLkryštálový cukor
K tomu ešte:
6 ksbanán
Cesto:
- Oddelíme si žĺtka a bielka.
- Práškový cukor si vymiešame so žĺtkami do penista.
- Do nich postupne – naozaj postupne striedavo pridávame po troche oleja a po troške vlažné mlieko.
- V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.
- Pridáme do žĺtkovej zmesi a premiešame.
- Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
- Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov 25-30 minút.
- Dáme variť 200 ml mlieka a kryštálový cukor.
- Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok.
- Po rozpustení cukru v mlieku vlejeme pudingový prášok do zohriateho mlieka a varíme do zhustnutia.
- Puding necháme vychladnúť.
- Vymiešame tvaroh a kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.
- Do masy po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a zašľahávame.
- Pridáme nasekanú čokoládu alebo čokovločky.
- Vyšľaháme si dotuha 2 šľahačky so stužovačom, ktoré primiešame do stracciatelového krému.
- Vychladnutý upečený koláčik si z krajov narežeme a taktiež stredom akoby šachovnicovo a cestíčko vydlabeme...pozor nie až ku dnu, iba trošku, najlepšie nožíkom.
- Na vydlabanú časť poukladáme pozdĺžne prekrojené banány, na ne rovnomerne natrieme stracciatelový krém.
- Na krém navrstvíme vydlabané kúsky koláča, ktoré sme si vopred rozmrvili.
KOMENTÁRE K RECEPTU