Cheesecake s bielou čokoládou a čučoriedkami

Recept Cheesecake s bielou čokoládou a čučoriedkami

Pridal: mnamkovo, 23.10.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zaručujem, že po tejto elegantnej verzii americkej klasiky sa hneď zapráši.

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 23.10.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

100-150 gmaslové sušienky
60 grozpustené maslo
plnotučný mäkký tvaroh
400 gbiela čokoláda
285 mlsmotana na šľahanie
250 gmascarpone

Na čučoriedkovú omáčku:

280 g (čerstvé, mrazené)čučoriedky
50 gprírodný krupicový cukor
1 PLcitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky nalámte do nádoby robota a rozmixujte na omrvinky.

  2. Komínkom vo veku nádoby vlejte maslo a znovu premixujte.

  3. Tortovú formu s odnímateľným dnom o priemere 20 cm vyložte kolieskom papiera na pečenie a preneste na neho vláčnu hmotu z omrviniek.

  4. Obrátenou lyžicou ju rozotrite a uhlaďte do rovnomernej výšky.

  5. Formu dajte do chladničky až do doby, kedy začnete chystať náplň.

  6. Tvaroh vložte do cedidla vyloženého čistou utierkou, povrch zakryte cípmi utierky a zaťažte čistým kameňom alebo konzervou.

  7. Zaveste nad nádobu alebo drez a nechajte odkvapkať prebytočnú vodu - asi za pol hodiny prekvapká, alebo sa vsiakne do utierky.

  8. Čokoládu rozlámte na kúsky a vložte do ohňovzdornej misy.

  9. Postavte ju na hrniec s mierne vriacou vodou a nechajte čokoládu rozpustiť. Dvakrát trikrát zamiešajte a potom ju nechajte trochu vychladnúť.

  10. Smotanu, tvaroh a mascarpone krátko prešľahejte v miske.

  11. Pridajte rozpustenú čokoládu a vyšľahajte dohladka.

  12. Vlejte na sušienkový základ a dajte do chladničky aspoň na tri hodiny (najlepšie cez noc) stuhnúť. Kým sa cheesecake chladí, pripravte si omáčku.

  13. Polovicu čučoriedok rozmixujte s cukrom a citrónovou šťavou a potom pretrite sitom, aby zmes bola hladká.

  14. Pred podávaním odopnite steny formy, cheesecake zložte z dna a nakrájajte na rezy.

  15. Podávajte preliate čučoriedkovou omáčkou a ozdobené zvyšnými čučoriedkami.

Tmavá verzia: 

Postupujte úplne rovnako, len bielu čokoládu nahraďte tmavou. Cheesecake na záver polejte čokoládovou omáčkou - zahrejte do varu 140 ml smotany na šľahanie a rozpustite v nej 100 g tmavej čokolády. Nechajte ju vychladnúť a potom polejte koláč. Ozdobte čučoriedkami.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť