Zajac v horčici s pečenými zemiakmi

Pridal: S varechou v ruke, 5.9.2013
Kategorie: Mäso
Nahraj fotku a pochváľ sa
Králiky sú príbuzné zajacom. Líšia sa však od nich menším telom, kratšou hlavou, ako aj kratšími zadnými nohami. Rozšírili sa po celom svete. Králiky viac bežia ako skáču a niekedy doskáču až do pekáča :-)
Pridal: S varechou v ruke, 5.9.2013
Kategorie: Mäso
SUROVINY
Králika rozporcujeme a dobre prešpikujeme slaninou a cesnakom.
Z horčice, chilli omáčky, cesnaku, soli a čierneho mletého korenia vymiešame pekný, chutný a farebný pác a mäsko v ňom necháme odpočívať.
Očistenú cibuľu nakrájame a vložíme do hlbokého pekáča. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska, dochutíme korením, posolíme a premiešame s cibuľou.
Odležané mäso naukladáme na zemaiky a ozdobíme plátkami masla, vložíme do rúry a dusíme prikryté asi 37 minút, potom odkryjeme zalejeme sladkou smotanou a pečieme ešte asi 29 minút.
Dobrú chuť!