Zajac v horčici s pečenými zemiakmi

Recept Zajac v horčici s pečenými zemiakmi

Pridal: S varechou v ruke, 5.9.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Králiky sú príbuzné zajacom. Líšia sa však od nich menším telom, kratšou hlavou, ako aj kratšími zadnými nohami. Rozšírili sa po celom svete. Králiky viac bežia ako skáču a niekedy doskáču až do pekáča :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 5.9.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

1 kskrálik
8 kszemiaky
3 kscibuľa
12 strúčikovcesnak
slanina
4 PLplnotučná horčica
chilli omáčka
125 gmaslo
250 mlsmotana sladká 12%
na zemiakykorenie
soľ
korenie čierne mleté

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Králika rozporcujeme a dobre prešpikujeme slaninou a cesnakom.

  2. Z horčice, chilli omáčky, cesnaku, soli a čierneho mletého korenia vymiešame pekný, chutný a farebný pác a mäsko v ňom necháme odpočívať.

  3. Očistenú cibuľu nakrájame a vložíme do hlbokého pekáča. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska, dochutíme korením, posolíme a premiešame s cibuľou.

  4. Odležané mäso naukladáme na zemaiky a ozdobíme plátkami masla, vložíme do rúry a dusíme prikryté asi 37 minút, potom odkryjeme zalejeme sladkou smotanou a pečieme ešte asi 29 minút.

  5. Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť