Vypečená polievka z rajčín

Recept Vypečená polievka z rajčín

Pridal: Zuzka, 15.9.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Zdravé recepty, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento typ polievky bola správna voľba, mala krásnu výraznú chuť rajčín s dozvukom po tymiáne. A naozaj krásne voní :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 15.9.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Zdravé recepty, Polievky

SUROVINY

2 plechovkyrajčiny
600 mlzeleninový vývar
1 stredne veľký kscibuľa
2 vetvičkytymián
2 strúčikycesnak
soľ
čerstvo mleté korenie
(podľa chuti)cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
    1. Obsah plechoviek som vyliala do sitka a nechala do misky odkvapkať šťavu.
    2. Plech som vystlala papierom na pečenie, vysypala odkvapkané rajčiny, osolila, okorenila, pridala vetvičky tymiánu, pokrájanú cibuľu na štvrtinky a pri 190 °C  som rajčiny nechala piecť 20 minút.
    3. Po vybratí z rúry som z plechu odobrala cibuľu, cesnaky, tymián a zbytok som vysypala do hrnca. Tyčovým mixérom som rajčiny rozmixovala na krém. Pridala som šťavu z plechoviek a omáčku zohriala.
    4. Pridala som vývar, trochu dochutila cukrom, korením, vrátila späť tymián a cca 10-15 minút celé spolu prevarila.
    5. Sestra si dala do polievky trochu parmezánu, ja kúsky čerstvých cherry rajčín a trochu balsamica.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť