Vypečená polievka z rajčín

Pridal: Zuzka, 15.9.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento typ polievky bola správna voľba, mala krásnu výraznú chuť rajčín s dozvukom po tymiáne. A naozaj krásne voní :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 15.9.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Zdravé recepty
SUROVINY
2 plechovkyrajčiny
600 mlzeleninový vývar
1 stredne veľký kscibuľa
2 vetvičkytymián
2 strúčikycesnak
soľ
čerstvo mleté korenie
(podľa chuti)cukor
- Obsah plechoviek som vyliala do sitka a nechala do misky odkvapkať šťavu.
- Plech som vystlala papierom na pečenie, vysypala odkvapkané rajčiny, osolila, okorenila, pridala vetvičky tymiánu, pokrájanú cibuľu na štvrtinky a pri 190 °C som rajčiny nechala piecť 20 minút.
- Po vybratí z rúry som z plechu odobrala cibuľu, cesnaky, tymián a zbytok som vysypala do hrnca. Tyčovým mixérom som rajčiny rozmixovala na krém. Pridala som šťavu z plechoviek a omáčku zohriala.
- Pridala som vývar, trochu dochutila cukrom, korením, vrátila späť tymián a cca 10-15 minút celé spolu prevarila.
- Sestra si dala do polievky trochu parmezánu, ja kúsky čerstvých cherry rajčín a trochu balsamica.
KOMENTÁRE K RECEPTU