Tvarohový mrežovník

Tvarohový mrežovník

By 6. septembra 2013

Tvarohový "Cheesecake" našej babky - chutí po citróne a višniach.

Ingredients

Instructions

  1. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vymiesime si cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu väčšiu, ktorá pôjde na spodok a boky. Z menšej časti si spravíme vrch mrežovníka.

  2. Väčšiu časť cesta si rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, tak aby cesto bolo aj po bočných stranách plechu.

  3. Zo surovín na plnku si pripravíme si plnku, ktorú rozotrieme rovnomerne na cesto.

  4. Rozvaľkáme si druhú časť cesta a narežme ho na pásiky, ktoré uhlopriečne ukladáme na vrch koláča (na plnku).

  5. Do vzniknutých medzier poukladáme višne - koláč krásne oživia a dodajú mu sviežu chuť.

  6. Koláč pečieme cca 25 minút pri teplote 200 °C resp. pokiaľ bude vrch koláča mať zlato-hnedú farbu.

  7. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Tvarohový mrežovník

Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre Tvarohový mrežovník

  1. ruzena

    pacia sa mi vase recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *