Tvarohový mrežovník

Recept Tvarohový mrežovník

Pridal: Bistro 69, 6.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tvarohový "Cheesecake" našej babky - chutí po citróne a višniach.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 6.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

400 gpolohrubá múka
250 gpalmarín
2 ksvajce
250 gpráškový cukor
1 balenieprášok do pečiva
2 baleniavanilkový cukor

Tvarohová plnka:

1 kgjemný tvaroh
8 veľkých PLpráškový cukor
2 ksvajce
z 1 kscitrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vymiesime si cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu väčšiu, ktorá pôjde na spodok a boky. Z menšej časti si spravíme vrch mrežovníka.

  2. Väčšiu časť cesta si rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, tak aby cesto bolo aj po bočných stranách plechu.

  3. Zo surovín na plnku si pripravíme si plnku, ktorú rozotrieme rovnomerne na cesto.

  4. Rozvaľkáme si druhú časť cesta a narežme ho na pásiky, ktoré uhlopriečne ukladáme na vrch koláča (na plnku).

  5. Do vzniknutých medzier poukladáme višne - koláč krásne oživia a dodajú mu sviežu chuť.

  6. Koláč pečieme cca 25 minút pri teplote 200 °C resp. pokiaľ bude vrch koláča mať zlato-hnedú farbu.

  7. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť