Tvarohovo-ovocný zákusok

Recept Tvarohovo-ovocný zákusok

Pridal: adkas-tastyfood, 25.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento víkend sa niesol v ovocnom duchu. Robila som tiež panna cottu s mangovým želé a v tomto zákusku som použila jahody. Okrem toho sme konzumovali ovocie aj v čerstvom stave. Veď my máme ovocie veľmi radi. Momentálne však len z obchodu. Ani si neviete predstaviť, čo by som dala za to, keby som sa mohla postaviť v záhrade pod strom a rovno zo stromu odtrhnúť jabĺčko, čerešničku či slivku. A zjesť rovno pod stromom.. Tento koláčik je super a vhodný nielen na nedeľné popoludnie. Ovocie môžete použiť ľubovoľne podľa Vaše chuti. Taktiež je dobrý aj bez ovocia. Použité odmerky: hrnček = 250 ml suroviny sú na plech 30 x 40 cm

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 25.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Hnedé cesto:

4 ksvajce
1 hrnček cukor kryštálový
1/2 hrnčeka olej
1 hrnček mlieko
2 hrnčekypolohrubá múka
1 balenieprášok do pečiva
1 PL (preosiaté)kakao
citrónová kôra

Biele cesto:

2 ksvajce
1 hrnček kryštálový cukor
500 gmäkký tvaroh
1 hrnček mlieko
1 balenievanilkový puding

Okrem toho:

2 balenia p 435 g jahodový kompót
300 mlpochúťková smotana
250 mlšľahačková smotana
1 - 2 PL (podľa chuti)práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najskôr si pripravíme dve misky - jednu na tmavé cesto a jednu na svetlé cesto.
  1. Tmavé cesto:  celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre prešľaháme. Odstavíme na chvíľu bokom.

  2. Svetlé cesto:  Opäť šľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Pridáme postupne tvaroh, práškový puding a mlieko. Za každým dobre prešľaháme. Cesto je veľmi riedke, ale nemajte obavy. Pečením sa pekne zatiahne.

  3. Dokončíme tmavé cesto. Takže pridáme doň preosiatu múku zmiešanú s preosiatým kakaom a práškom do pečiva. Prešľaháme.

  4. Na vymastený, múkou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta, potom nalejeme celé svetlé cesto a uložíme dobre odkvapkané ovocie.

  5. Polejeme zvyškom tmavého cesta. Nerobte si starosti, ak sa vám nepokryje celý zákusok tmavým cestom. Snažte sa však v malom množstve zalievať a postupne.

  6. Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C na 35 - 40 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnúť.

  7. Smotanu zmiešame s práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne vmiešame do pochúťkovej smotany.

  8. Smotanovo-šľahačkovú masu natrieme na dobre vychladený zákusok. Môžeme posypať kakaom, prípadne strúhanou čokoládou. Držíme v chladničke.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť