Tip na nedeľný obed: Kuracie prsia v sezame a Tvarohový mrežovník

Domáca tekvicová polievka

Domáca tekvicová polievka

Ingrediencie:
* 600 g tekvica
* 600 ml zeleninový vývar
* citrónová šťava z 1/2 citróna
* 1 ks bobkový list
* mletý muškátový oriešok
* soľ
* korenie
* maslo
* 1 ks cibuľa
* 1 strúčik cesnaku
* 125 ml sladkej smotany

Postup prípravy:

  1. Medzitým, ako sa varil zeleninový vývar, som ošúpala tekvicu a pokrájala ju na menšie kúsky.
  2. Na masle som opražila cibuľu a rozpučený cesnak (po ošúpanom cesnaku buchneš nožom, aby sa rozpučil, nie roztlačil). Po chvíľke som cesnak vybrala a pridala som kúsky tekvice.
  3. Tekvicu som riadne premiešala, aby sa s cibuľkou spojila a chvíľu nechala opražiť.
  4. Pridala som zeleninový vývar, bobkový list, soľ, korenie, muškátový oriešok a citrónovú šťavu.
  5. Všetko som poriadne premiešala, aby sa chute začali spájať a nechala variť cca 30 minút, kým tekvica zmäkla.
  6. Keď bola tekvica mäkká (a byt zavalený nenormálnou vôňou), hrniec som odstavila z plameňa, vybrala bobkový list a mixérom som z toho celého urobila krásny krém.
  7. Nakoniec som pridala smotanu a vrátila na oheň. Nechala som to tam len chvíľku, aby sa krém krásne spojil so smotanou.
  8. Dva krajce tmavého chleba som pokrájala na menšie kúsky a na suchej panvici nechala “vyschnúť” na krutóny. Kúsok slaniny som pokrájala na menšie kúsky a na panvičke ju nechala opiecť.
  9. A mohla som podávať. Polievka, krutóniky, slanina a trochu kyslej smotany. Rýchle, efektné, chutné a krásne voňavé.

Kuracie prsia v sezame

Ingrediencie:
Kuracie prsia v sezame
* kuracie prsia
* sójová omáčka
* solamyl na zahustenie
* sladká chilli omáčka
* sezamové semienka
* cesnak
* olej
* soľ
* 1 dl kuracieho vývaru

Postup receptu:
https://najrecept.sk/2013/09/kuracie-prsia-v-sezame/

Tvarohový mrežovník

Ingrediencie:Tvarohový mrežovník - trocha iný Cheesecake
Cesto:
* 400 g polohrubej múky
* 250 g palmarínu
* 2 ks vajce
* 250 g práškového cukru
* 1 balenie prášku do pečiva
* 2 balenia vanilkového cukru
Tvarohová plnka:
* 1 kg jemného tvarohu
* 8 veľkých PL práškového cukru
* 2 ks vajce
* citrónová kôra z citróna
Postup receptu:
https://najrecept.sk/2013/09/tvarohovy-mrezovnik

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *