Pizza s pečeným cesnakom

Recept Pizza s pečeným cesnakom

Pridal: S varechou v ruke, 25.9.2013

Kategorie: Cestá, Pizza cesto

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

350 g hladká múka
5 gsušené droždie
2 - 3 PLolivový olej
1 KLcukor
1 KLsoľ
200 - 300 gvoda
nakrájané sušené paradajky

Pečený cesnak:

1 - 2 hlavičkycesnak
olivový olej
talianské bylinky (oregáno, majoránka, tymián, bazalka, rozmarín)
soľ

Ďalšie suroviny:

zemiak
ovčí syr
bazalkové pesto
talianské bylinky
olivový olej z pečeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Spravil som kvások a pridal som ho k preosiatej múke, ako aj nakrájané sušené paradajky naložené v oleji, olivový olej, soľ a primerane vody. Cesto mi vymiesil robot a ja som ho potom nechal kysnúť.

  2. Očistený cesnak som zalial olivovým olejom, pridal som talianske bylinky a soľ. (aj čerstvý rozmarín a tymián) Mal som ho fritovať v rúre, pri 150 °C asi hodinku, ale ja som ho nechal pomaličky prebublávať na plyne a bol hnedý, krásny a hotový asi o 30 minút. Ten perfektný olej som si odložil do chladničky.

  3. Rúru som vyhrial na 250°C. Cesto mi už krásne vykyslo, tak som ho trošku premiesil a dal na papier na pečenie. Pomohol som si s ochuteným cesnakovým olejom a nelepilo sa.

  4. Cesto som vypracoval na centimetrovú hrúbku. Natrel som ho domácim, čerstvým a voňavým bazalkovým pestom, posypal ho nastrúhaným ovčím syrom. Na vrch som dal tenké zemiakové kolieska, ktoré som predtým chvíľku oblanšíroval vo vriacej vode a natrel som ich cesnakovým olejom. Prihodil som trošku čerstvého rozmarínu a pečený cesnak.

  5. Celú pizzu som ochutil talianskymi bylinkami. Nechal som 30 minút kysnúť.

  6. Rúra s kameňom je už vyhriata, pizza podkysla, tak som ju dal do rúry (do tej vyhriatej :-)

  7. Piekla sa približne 11 až 14 minút a bola hotová a bola výborná a bolo jej asi málo :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť