Mrkvové mafiny

Recept Mrkvové mafiny

Pridal: Zuzka, 9.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mafiny sú hybrid - ak ich chcete na záhradu, stačí ich upiecť a nechať bez krému. Sú chutné aj tak. Príp. ich môžete urobiť napoly, len maslový krém bez medu. Ale med s orechami tomu robí takú tú sladkú bodku na záver:-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 9.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

80 ghrozienka
z 1/2 ksšťava z pomaranča
2 PLrum
50 ghnedý cukor
3 ksvajce
100 gmed
120 mlolej
190 ghladká múka
1 KLškorica
1 KLprášok do pečiva
troškubylinková soľ
3 ks (postrúhaná)mrkva
práškový cukor
lučina
maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hrozienka som namočila do rumovo pomarančovej šťavy a hneď od rána som ich tam nechala kúpať sa.

  2. Cukor s celými vajíčkami som vyšľahala do peny.

  3. Pridala som po častiach med a nakoniec olej.

  4. V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva a škoricu. Mrkvu som postrúhala najemno.

  5. Do vajíčkovej zmesi som postupne primiešala múčnu zmes, a nakoniec mrkvu a hrozienka.

  6. Cesto som vyliala do silikónových formičiek na mafiny a pri 185 °C rúra piekla 35 minút.

  7. Mafiny som nechala vychladnúť a časť z nich som potrela krémom - v pomere 1:1 som vymiešala maslo a lučinu a podľa chuti som pridala práškový cukor.

  8. Krémom som potrela mafin a nakoniec som ho poliala trochou medu a sekanými orechami.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť