Mrkvové mafiny

Mrkvové mafiny

By 9. septembra 2013

Mafiny sú hybrid - ak ich chcete na záhradu, stačí ich upiecť a nechať bez krému. Sú chutné aj tak. Príp. ich môžete urobiť napoly, len maslový krém bez medu. Ale med s orechami tomu robí takú tú sladkú bodku na záver:-)

Ingredients

Instructions

  1. Hrozienka som namočila do rumovo pomarančovej šťavy a hneď od rána som ich tam nechala kúpať sa.

  2. Cukor s celými vajíčkami som vyšľahala do peny.

  3. Pridala som po častiach med a nakoniec olej.

  4. V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva a škoricu. Mrkvu som postrúhala najemno.

  5. Do vajíčkovej zmesi som postupne primiešala múčnu zmes, a nakoniec mrkvu a hrozienka.

  6. Cesto som vyliala do silikónových formičiek na mafiny a pri 185 °C rúra piekla 35 minút.

  7. Mafiny som nechala vychladnúť a časť z nich som potrela krémom - v pomere 1:1 som vymiešala maslo a lučinu a podľa chuti som pridala práškový cukor.

  8. Krémom som potrela mafin a nakoniec som ho poliala trochou medu a sekanými orechami.

mrkvové muffiny

Print

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *