Mrkva v sladkokyslom náleve

Recept Mrkva v sladkokyslom náleve

Pridal: Bistro 69, 16.9.2013

Kategorie: Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takto upravená mrkva je vhodná ako príloha k rôznym pokrmom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 16.9.2013

Kategorie: Zavaraniny

SUROVINY

mrkva

Sladko-kyslý nálev:

2 litrevoda
150 gpráškový cukor
50 gsoľ
1 KLcelé čierne korenie
1 KLnové korenie
3 ksklinček
1 PLhorčicové semienko
3-4 ksbobkový list
4 dl ocot 8%

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pri príprave nálev so všetkými surovinami prevaríme.
  2. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky.
  3. Do zaváracieho skla pridáme petržlenovú vňať, 1 klinček a malý kúsok škorice.
  4. Zalejeme teplým nálevom.
  5. Uzavrieme a sterilizujeme cca 25 minút pri teplote 85 °C.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť