NajRecept.sk Zavaraniny Mrkva v sladkokyslom náleve
Mrkva v sladkokyslom náleve
Recept Mrkva v sladkokyslom náleve
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bistro 69    ·   16.9.2013

Mrkva v sladkokyslom náleve

Takto upravená mrkva je vhodná ako príloha k rôznym pokrmom.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
mrkva

Sladko-kyslý nálev:

2 litre
voda
150 g
práškový cukor
50 g
soľ
1 KL
celé čierne korenie
1 KL
nové korenie
3 ks
klinček
1 PL
horčicové semienko
3-4 ks
bobkový list
4 dl
ocot 8%
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pri príprave nálev so všetkými surovinami prevaríme.
  2. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky.
  3. Do zaváracieho skla pridáme petržlenovú vňať, 1 klinček a malý kúsok škorice.
  4. Zalejeme teplým nálevom.
  5. Uzavrieme a sterilizujeme cca 25 minút pri teplote 85 °C.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov