Mäsko v horčicovo-tymiánovej omáčke s grilovanou polentou

Recept Mäsko v horčicovo-tymiánovej omáčke s grilovanou polentou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 27.9.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Doteraz boli všetky recepty bez mäsa, takže aby som nekrivdila mäsožravcom tu je jeden recept aj pre nich - Mäsko v horčicovo-tymiánovej omáčke s grilovanou polentou. Na tento recept môžete použiť ľubovoľný druh mäsa. Ja som použila bravčové (asi, nejaké som vytiahla z mrazničky, neviem aké :P).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 27.9.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

mäso
francúzska horčica
soľ
mleté čierne korenie
pretlačený cesnak
sušený tymián
0,5 lzeleninový vývar
nadrobno nakrájaná cibuľa

Ďalej:

polenta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plátky mäsa osolíme, opaprikujeme a okoreníme z oboch strán, posypeme tymiánom a korenie dobre do mäsa vmasírujeme.
  2. Mäso potrieme horčicou a pretlačeným cesnakom.
  3. Rozohrejeme si panvicu s troškou oleja a plátky mäsa na nej opečieme dochrumkava z oboch strán.
  4. Mäso vyberieme na tanier.
  5. Na výpeku, ktorý máme v panvici, dozlata osmahneme cibuľku, zalejeme ju teplým zeleninovým vývarom, rozmiešame v ňom dve lyžičky francúzskej horčice, vrátime mäso do panvice a dusíme pokiaľ je mäsko mäkké (podľa druhu mäsa 20 - 40 minút).
Kým sa nám mäso dusí pripravíme si polentu: *buď použite instantnú (tú pripravíte podľa návodu na zadnej strane, trvá so asi 3 minúty) *alebo si uvarte klasickú polentovú kašu (trvá to asi 30 minút) Ja som robila ten druhý variant. Ako teda uvariť správne polentu? Na 120 g polenty potrebujeme 1 liter vody.
  1. Do väčšieho hrnca privedieme vodu k varu a znížime teplotu tesne pod bod varu a za stáleho miešania pomaly prisypeme polentu.
  2. Keď polenta začne vrieť stíšte plameň. Polentu treba počas varenia neustále miešať aby sa nám neprichytila (mňa už po 15 minútach musel vystriedať priateľ lebo ma bolela ruka). Hotová je vtedy keď sa nám kaša odlepuje od stien hrnca.
  3. Keď je polenta hotová osolíme ju a okoreníme (môžme pridať strúhaný parmezán, gorgonzolu alebo rôzne iné bylinky, v tomto recepte som ju iba solila a korenila). Polentu môžeme podávať.
Ja som však robila grilovanú polentu:
  1. Ešte horúcu polentu nalejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a necháme ju úplne vychladnúť.
  2. Keď nám polenta stuhne, nakrájame ju na ľubovoľné tvary a na rozpálenom olivovom oleji ju osmažíme do zlata z oboch strán.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť