Mäsko v horčicovo-tymiánovej omáčke s grilovanou polentou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 27.9.2013
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Doteraz boli všetky recepty bez mäsa, takže aby som nekrivdila mäsožravcom tu je jeden recept aj pre nich - Mäsko v horčicovo-tymiánovej omáčke s grilovanou polentou. Na tento recept môžete použiť ľubovoľný druh mäsa. Ja som použila bravčové (asi, nejaké som vytiahla z mrazničky, neviem aké :P).
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 27.9.2013
Kategorie: Mäso
SUROVINY
mäso
francúzska horčica
soľ
mleté čierne korenie
pretlačený cesnak
sušený tymián
0,5 lzeleninový vývar
nadrobno nakrájaná cibuľa
Ďalej:
polenta
- Plátky mäsa osolíme, opaprikujeme a okoreníme z oboch strán, posypeme tymiánom a korenie dobre do mäsa vmasírujeme.
- Mäso potrieme horčicou a pretlačeným cesnakom.
- Rozohrejeme si panvicu s troškou oleja a plátky mäsa na nej opečieme dochrumkava z oboch strán.
- Mäso vyberieme na tanier.
- Na výpeku, ktorý máme v panvici, dozlata osmahneme cibuľku, zalejeme ju teplým zeleninovým vývarom, rozmiešame v ňom dve lyžičky francúzskej horčice, vrátime mäso do panvice a dusíme pokiaľ je mäsko mäkké (podľa druhu mäsa 20 - 40 minút).
- Do väčšieho hrnca privedieme vodu k varu a znížime teplotu tesne pod bod varu a za stáleho miešania pomaly prisypeme polentu.
- Keď polenta začne vrieť stíšte plameň. Polentu treba počas varenia neustále miešať aby sa nám neprichytila (mňa už po 15 minútach musel vystriedať priateľ lebo ma bolela ruka). Hotová je vtedy keď sa nám kaša odlepuje od stien hrnca.
- Keď je polenta hotová osolíme ju a okoreníme (môžme pridať strúhaný parmezán, gorgonzolu alebo rôzne iné bylinky, v tomto recepte som ju iba solila a korenila). Polentu môžeme podávať.
- Ešte horúcu polentu nalejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a necháme ju úplne vychladnúť.
KOMENTÁRE K RECEPTU