Mandľové muffiny

Recept Mandľové muffiny

Pridal: Katka, 13.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vrátili sa nám kamaráti z ďaleka a tak som premýšľala čo ich poteší. Nakoniec ma napadli muffiny - dajú sa predsa ľahko odniesť aj v kabelke a nie sú náročné na prípravu. Tak šup ešte kúpiť posledné suroviny a muffinky sú na svete :-) Muškátový oriešok spolu so škoricou dodali muffinkám vôňu, ktorá sa prebila po celom byte a rozvoňala všetky miestnosti. Stoja za vyskúšajte a ich prípravu zvládne naozaj každý :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 13.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

125 gpolohrubá múka
125 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
100 gpráškový cukor
štipkasoľ
250 mlolej
2 ksvajce
200 mlmlieko
100 g (posekané)mandle
1/2 KLškorica
štipkamletý muškátový oriešok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Tajomstvom prípravy muffinov je, že musíte oddelene zmiešať suché a mokré suroviny. Ako posledné pridávate doladenie muffinov akú sú orechy, hrozienka a iné. Tak Vám vznikne krásne cesto, ktoré v rúre napuchne do výšin :-)
  1. Mlieko spolu s vajíčkami rozmiešame habarkou a primiešame po častiach olej.

  2. Múku zmiešame s práškom na pečenie, cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a soľou.

  3. Do mlieka s vajíčkami primiešame po častiach múčnu zmes a pomaly rozmiešavame.

  4. Nakoniec primiešame 3/4 nasekaných mandlí.

  5. Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a cestom plníme do 3/4.

  6. Posypeme troškou nasekaných mandlí (naozaj stačí iba trošku aby nám muffinky pekne napuchli a nespľasli).

  7. Vložíme do rúry vyhriatej na tepolotu 200 °C piecť na 15 minút alebo kým povrch začne chytať ružovú farbu.

  8. Upečené muffiny vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť