Mandľová bábovka

Recept Mandľová bábovka

Pridal: Zuzka, 10.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mandľová bábovka krásne vonia a je to zmena oproti pudingovej a študentskej. Chutí aj okoliu, takže by to mohlo byť ok :-) Áno, áno, bábovka - ideálna k nedeľnému obedu. Lepšie povedané k nedeľnej "sieste" :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 10.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

140 g zmäknuté maslo
140 gpráškový cukor
5 ksžĺtok
280 ghladká múka
kypriaci prášok do pečiva
vanilkový cukor
125 mlmlieko
50-100 gmandle
kakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a 5 žĺtkami, pekne do žltučkej peny.

  2. Potom po lyžiciach pridáme hladkú múku s jedným balíčkom prášku do pečiva, 1 vanilkovým cukrom, mliekom a spolu premiešame.

  3. Naposledy pridáme nasekané mandle podľa chuti a obľúbenosti tohto orecha. Kto chce si tam môže hodiť aj lupienky mandlí.

  4. Po pridaní všetkých uvedených surovín nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

  5. Všetko ešte raz riadne premiešame. Ak chcete, môžete si tam dať aj posekané kúsky čokolády.

  6. Polovicu cesta vylejeme do formy a do zbytku cesta primiešame kakao a vlejeme to na "bledú" časť cesta, aby sme mali pekné dvojvrstvové cesto.

  7. Pri 170 stupňoch pečieme cca 45 minút.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť