Mandľová bábovka krásne vonia a je to zmena oproti pudingovej a študentskej. Chutí aj okoliu, takže by to mohlo byť ok :-) Áno, áno, bábovka - ideálna k nedeľnému obedu. Lepšie povedané k nedeľnej "sieste" :-)
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a 5 žĺtkami, pekne do žltučkej peny.
Potom po lyžiciach pridáme hladkú múku s jedným balíčkom prášku do pečiva, 1 vanilkovým cukrom, mliekom a spolu premiešame.
Naposledy pridáme nasekané mandle podľa chuti a obľúbenosti tohto orecha. Kto chce si tam môže hodiť aj lupienky mandlí.
Po pridaní všetkých uvedených surovín nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Všetko ešte raz riadne premiešame. Ak chcete, môžete si tam dať aj posekané kúsky čokolády.
Polovicu cesta vylejeme do formy a do zbytku cesta primiešame kakao a vlejeme to na "bledú" časť cesta, aby sme mali pekné dvojvrstvové cesto.
Pri 170 stupňoch pečieme cca 45 minút.
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste