Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta

Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta

By 1. septembra 2013

Pocukrované makové rožky - ich vôňa rozliehajúca sa po celom dome sa dostane do nosa každému a privedie ich k tejto dobrôtke. Jednoducho mňam! 🙂

Ingredients

Instructions

Kysnuté cesto

  1. Do mlieka prisypeme cukor, zohrejeme a pridáme pomrvené kvasnice.
  2. Kvások necháme nakysnúť.
  3. Múku preosieme, pridáme do nej kryštálový a vanilkový cukor vajíčko, roztopené maslo a nakysnutý kvások.
  4. Spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť počas 50 minút.
  5. Rozdelíme na 7 malých bochníčkov a na doske necháme ešte chvíľu podkysnúť (cca 10 minút).

Maková plnka

  1. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor, trošku rumu a za občasného miešania necháme kým sa cukor roztopí. Prisypeme mletý mak a necháme spariť. Vychladnutý zatáčame do narezaných trojuholníčkov.
  2. Každý bochník vyvaľkáme do kruhu a radielkom rozrežeme na 8 trojuholníčkov.Makové kysnuté rožky
  3. Na hrubšú časť dáme 1 KL makovej plnky a stočíme ku špicu.Makové kysnuté rožkyMakové kysnuté rožky
  4. Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 15 - 20 minút pri teplote 180 °C do zlata.Makové kysnuté rožky
  5. A upečené môžeme vychutnávať 🙂Makové kysnuté rožky
    Makové kysnuté rožky

 

 

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *