Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta

Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta

Pridal: Katka, 1.9.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pocukrované makové rožky - ich vôňa rozliehajúca sa po celom dome sa dostane do nosa každému a privedie ich k tejto dobrôtke. Jednoducho mňam! :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 1.9.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

Kysnuté cesto:

600 ghladká múka špeciál
200 gmaslo
3 PLcukor
2 ksvajce
1 KLsoľ
1 balenievanilkový cukor

Kvások:

300 mlmlieko
2 KLkrštálový cukor
3/4 kockykvasnica

Maková plnka:

300 gmletý mak
200 mlmlieko
150 gcukor kryštálový
1 balenievanilkový cukor
troškurum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Kysnuté cesto
  1. Do mlieka prisypeme cukor, zohrejeme a pridáme pomrvené kvasnice.
  2. Kvások necháme nakysnúť.
  3. Múku preosieme, pridáme do nej kryštálový a vanilkový cukor vajíčko, roztopené maslo a nakysnutý kvások.
  4. Spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť počas 50 minút.
  5. Rozdelíme na 7 malých bochníčkov a na doske necháme ešte chvíľu podkysnúť (cca 10 minút).
Maková plnka
  1. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor, trošku rumu a za občasného miešania necháme kým sa cukor roztopí. Prisypeme mletý mak a necháme spariť. Vychladnutý zatáčame do narezaných trojuholníčkov.
  2. Každý bochník vyvaľkáme do kruhu a radielkom rozrežeme na 8 trojuholníčkov.
  3. Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 15 - 20 minút pri teplote 180 °C do zlata.
  4. A upečené môžeme vychutnávať :-)
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť