Fotorecept | Makové kysnuté rožky z kysnutého cesta

Pridal: Katka, 1.9.2013
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pocukrované makové rožky - ich vôňa rozliehajúca sa po celom dome sa dostane do nosa každému a privedie ich k tejto dobrôtke. Jednoducho mňam! :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Katka, 1.9.2013
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Kysnuté cesto:
600 ghladká múka špeciál
200 gmaslo
3 PLcukor
2 ksvajce
1 KLsoľ
1 balenievanilkový cukor
Kvások:
300 mlmlieko
2 KLkrštálový cukor
3/4 kockykvasnica
Maková plnka:
300 gmletý mak
200 mlmlieko
150 gcukor kryštálový
1 balenievanilkový cukor
troškurum
Kysnuté cesto
- Do mlieka prisypeme cukor, zohrejeme a pridáme pomrvené kvasnice.
- Kvások necháme nakysnúť.
- Múku preosieme, pridáme do nej kryštálový a vanilkový cukor vajíčko, roztopené maslo a nakysnutý kvások.
- Spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť počas 50 minút.
- Rozdelíme na 7 malých bochníčkov a na doske necháme ešte chvíľu podkysnúť (cca 10 minút).
- Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor, trošku rumu a za občasného miešania necháme kým sa cukor roztopí. Prisypeme mletý mak a necháme spariť. Vychladnutý zatáčame do narezaných trojuholníčkov.
KOMENTÁRE K RECEPTU