Kuracie stehná v horčici

Recept Kuracie stehná v horčici

Pridal: S varechou v ruke, 3.9.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracie stehná zapečené s dijonskou horčicou, ajvarom a sladkou chilli omáčkou...dovolím si tvrdiť, že jeden z najlepších spôsobov, ako pripraviť kuracie stehná (rýchlo a chutne)...

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 3.9.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

kuracie stehná bez kosti a kože
dijinská horčica
ajvar
čili omáčka
hladká múka
kurkuma
sušený ďumbier
sladká mletá paprika
maslo
zemiaky

Omáčka:

špenát
šampiňóny
olivový olej
čerstvý zázvor
soľ
sladká smotana
čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske rozmiešame dijonskú horčicu, ajvar, sójovú omáčku a chilli omáčku.

  2. Kuracie stehná natrieme z jednej strany pripravenou omáčkou.

  3. Kuracie mäsko zrolujeme, obalíme v múke zmiešanej s korením a ukladáme na pekáč.

  4. Na vrch dáme plátky masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C približne na 50 minút, občas polievame výpekom.

  5. Zo šampiňónov, lístkov špenátu, cesnaku, čerstvého zázvoru, olivového oleja, čierneho mletého korenia, soli a sladkej smotany pripravíme omáčku, alebo sa to dá nazvať aj špenátový prívarok, zemiaky uvaríme v tlakovom hrnci.

  6. Všetko naložíme na tanier a zapíjame chladeným pivom :-)

  7. Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť