Knäckebrot s feniklovými semienkami

Recept Knäckebrot s feniklovými semienkami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013

Kategorie: Zdravé recepty, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hoci si pečivo rada pečiem sama, občas sa mi stane, že sa mi jednoducho nechce. V takom prípade, ako núdzové riešenie, vbehnem do obchodu a kúpim Knäckebrot. Dnes som sa ho naučila piecť a tak ho budem mať vždy v zásobe aj v prípade núdze. Knäckebrot je suchý chrumkavý chlieb pochádzajúci zo severských krajín. Feniklové semienka je možné nahradiť napríklad sezamom, ľanom či dokonca syrom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013

Kategorie: Zdravé recepty, Pečivo

SUROVINY

1 PLsušené droždie
225 ml (teplá)voda
160 gražná múka
160 gšpaldová hladká múka
1 KLmorská soľ
2 KLfeniklové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V malej miske zmiešame droždie s teplou vodou a necháme postáť asi 5 minút.
  2. Medzitým si vo veľkej mise zmiešame oba druhy múky so soľou a semienkami a následne pridáme kvások.
  3. Vymiesime nelepivé cesto (miesime asi tak 3 minúty).
  4. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme si "hadíka", ktorého pokrájame na 12 rovnakých častí a z každej vytvarujeme guľku.
  5. Prikryjeme ich čistou utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
  6. Rúru si vyhrejeme na 220 °C a na plech dáme papier na pečenie.
  7. Valčekom z každej guľky vyvaľkáme kruh s priemerom cca 10 cm.
  8. Kruhy poukladáme na plech, popicháme vidličkou a pečieme asi 8 - 10 minút do zlatohneda. Prenesieme na drôtenú mriežku a necháme vychladnúť.
Hotové chleby Knäckebrot prikryjeme utierkou a necháme obschnúť ešte 1 - 2 dni. Takto sa dá dlho skladovať a je vždy po ruke :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť