Knäckebrot s feniklovými semienkami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013
Kategorie: Zdravé recepty, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hoci si pečivo rada pečiem sama, občas sa mi stane, že sa mi jednoducho nechce. V takom prípade, ako núdzové riešenie, vbehnem do obchodu a kúpim Knäckebrot. Dnes som sa ho naučila piecť a tak ho budem mať vždy v zásobe aj v prípade núdze. Knäckebrot je suchý chrumkavý chlieb pochádzajúci zo severských krajín. Feniklové semienka je možné nahradiť napríklad sezamom, ľanom či dokonca syrom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013
Kategorie: Zdravé recepty, Pečivo
SUROVINY
1 PLsušené droždie
225 ml (teplá)voda
160 gražná múka
160 gšpaldová hladká múka
1 KLmorská soľ
2 KLfeniklové semienka
- V malej miske zmiešame droždie s teplou vodou a necháme postáť asi 5 minút.
- Medzitým si vo veľkej mise zmiešame oba druhy múky so soľou a semienkami a následne pridáme kvások.
- Prikryjeme ich čistou utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
- Rúru si vyhrejeme na 220 °C a na plech dáme papier na pečenie.
KOMENTÁRE K RECEPTU