NajRecept.sk Zdravé recepty Knäckebrot s feniklovými semienkami
Knäckebrot s feniklovými semienkami
Recept Knäckebrot s feniklovými semienkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   24.9.2013

Knäckebrot s feniklovými semienkami

Hoci si pečivo rada pečiem sama, občas sa mi stane, že sa mi jednoducho nechce. V takom prípade, ako núdzové riešenie, vbehnem do obchodu a kúpim Knäckebrot. Dnes som sa ho naučila piecť a tak ho budem mať vždy v zásobe aj v prípade núdze. Knäckebrot je suchý chrumkavý chlieb pochádzajúci zo severských krajín. Feniklové semienka je možné nahradiť napríklad sezamom, ľanom či dokonca syrom.

Suroviny
1 PL
sušené droždie
225 ml (teplá)
voda
160 g
ražná múka
160 g
špaldová hladká múka
1 KL
morská soľ
2 KL
feniklové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V malej miske zmiešame droždie s teplou vodou a necháme postáť asi 5 minút.
  2. Medzitým si vo veľkej mise zmiešame oba druhy múky so soľou a semienkami a následne pridáme kvások.
  3. Vymiesime nelepivé cesto (miesime asi tak 3 minúty).
  4. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme si "hadíka", ktorého pokrájame na 12 rovnakých častí a z každej vytvarujeme guľku.
  5. Prikryjeme ich čistou utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
  6. Rúru si vyhrejeme na 220 °C a na plech dáme papier na pečenie.
  7. Valčekom z každej guľky vyvaľkáme kruh s priemerom cca 10 cm.
  8. Kruhy poukladáme na plech, popicháme vidličkou a pečieme asi 8 - 10 minút do zlatohneda. Prenesieme na drôtenú mriežku a necháme vychladnúť.
Hotové chleby Knäckebrot prikryjeme utierkou a necháme obschnúť ešte 1 - 2 dni. Takto sa dá dlho skladovať a je vždy po ruke :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár