Jablká plnené nutellou zabalené v lístkovom ceste

Recept Jablká plnené nutellou zabalené v lístkovom ceste

Pridal: najrecept, 20.9.2013

Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte radi jablká a vôňu, ktorá sa rozlieha po domácnosti pri ich pečení tak si tieto plnené jablká zamilujete.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 20.9.2013

Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

1 balenielístkové cesto
4 ks (stredne veľké)jablko
60 ghnedý cukor
1 KLvanilkový cukor
2 KLškorica
1 ksžĺtok
1 KLstudená voda

Plnka:

200 gnutella
z 1 kspomarančová kôra
2 KLškorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C.

  2. V mise zmiešame hnedý cukor s vanilkovým a škoricou.

  3. Jablká očistíme, potrieme citrónovou šťavou aby sme zabránili zhednutiu jablka a odrežeme vrch jablka so stopkou.

  4. Pomocou vykrajovača jadrovníka vyberieme jadro jablka a následne pomocou lyžičky opartne vydlabeme vnútro jablka tak, aby dno a steny zostali neporušené.

  5. Nakoniec jablko obaľte v zmesi cukru.

  6. Plnka: Nutellu zmiešajte so škoricou a nastrúhanou pomarančovou kôrou do hladka. Plnkou naplňte vydlabané jablká až po povrch.

  7. Lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 1,5 cm a nakrájajte na pásy o hrúbke palca.

  8. Vezmite jeden pás a začnite obaľovať jablko od dna tak, aby sa okraje cesta cez seba jemne prekrývali. Ak vám pás nevyjde na celé jablko, vezmite ďalší a jemným pritlačením pripevnite ďaľší a točte až kým bude jablko celé obalené.

  9. Na vrch položíme odrezaný kúsok zvršku jablka so stopkou (iba tenký kúsok na ozdobu, nie celý kus) a zo zostávajúceho lístkového cesta vytvoríme lístky, ktorými dozdobíme vrch jablka.

  10. Žĺtok rozmiešame s vodou a potrieme ním celé jablko.

  11. Jablká uložíme do zapekacej misy tak, aby sme medzi nimi mali trochu priestoru keď bude cesto kysnúť a prikryjeme alobalom. Dáme piecť na 25 minút.

  12. Po 25 minútach odstránime fóliu a pečieme ďalších 20 minút.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť