Inteligentný krémeš
Trošku som sa rozbehla s vypekaním, keďže mám teraz relatívne viac voľna. Na tento recept som naďabila na jednom zahraničnom blogu, a keďže zbožňujem jednoduché nenáročné dobroty, musela som vyskúšať.. a podeliť sa aj s Vami. Odporúčam ho podávať s nejakou ovocnou omáčkou, prípadne džemom.
Ingredients
- vajce - 8 väčších ks
- kryštálový cukor - 200 g
- vanilkový cukor - 3 balenia
- maslo - 150 g (mäkké)
- mlieko - 1 liter
- hladká múka - 9 PL
Instructions
-
Vajíčka si rozdelíme, bielka vyšľaháme so 100 g kryštál. cukru dotuha.
-
Žĺtka vyšľaháme so zvyšnými 100 g cukru a vanilkovým cukrom, pridáme maslo, po lyžičke múku a nakoniec mlieko. Vznikne veľmi tekutá hmota, tak to má byť.
-
Postupne pridávame vyšľahané bielka, opatrne, aby sa veľmi nerozpadol sneh. Ak aj budú plávať v hmote malé kúsky snehu – nevadí.
-
Plech o rozmere 20 x 30 cm (môžete použiť aj väčší, mne ešte zostalo trocha hmoty nakoniec) vystelieme papierom na pečenie, na ktoré nalejeme cesto až po vrch.
-
Až teraz zapneme rúru na 200 °C, hneď uložíme plech dnu a takto pečieme 30 minút.
-
Po uplynutí tohto času znížime teplotu na 150 °C a pečieme ďalších 40 minút.
-
Vyberieme (stred sa bude trocha triasť, ale ono to stuhne) a necháme vychladnúť. Ja som dala potom ešte do chladničky na hodinku, krásne sa to dalo krájať a vychladené chutilo skvele.
Rada by som vyskúšala tento koláčik, lebo ma svojou jednoduchosťou a originalitou zaujal. V súpise surovín, však, chýba údaj o múke, hoci v recepte je uvedená. Koľko, teda, tej múky treba a akej? Ďakujem! 🙂
Ďakujeme za upozornenie 🙂 Už sme to napravili, ide tam hladká múka 🙂
Ďakujem za veľmi rýchlu odpoveď! 🙂 Pôvodne som hľadala nejakú originálnu inšpiráciu na víkend, ale nevydržím to a koláč upečiem ešte dnes! 🙂
Renátka piekli ste? Dúfame, že sa Vám koláčik vydaril 🙂
dnes mam náladu na pecenie tak vyskúsam túto dobrotku 🙂 potom dam info ako som dopadla 🙂
Dajte nám vedieť ako sa Vám vydaril 🙂
Ja tomu akosi nerozumiem..recept je len na “krém”? a cesto?
Janka všetky suroviny sa zmiešajú a počas pečenia sa oddelia a vznikne oddelene krém a cesto.
DAKUJEM, tak toto je pre mňa ozaj novinka, vyskúšam… ozaj super. DAKUJEM za vysvetlenie!!!!!
nemáte za čo 🙂 Budeme radi ak nám pošlete ako sa Vám koláčik vydaril prípadne aj foto 🙂
no tak som ho vcera piekla 😀 a samozrejme ze sa mi nepodaril, peciem peciem a vysledok asi taky ze stred je ok, spodok je ok ale ten vrch sa mi vobec neurobil tak ako sa mal, urobila sa mi len uplne tenucka vrstvicka :/ ale inac chutovo je skvely, mozno na 2x sa podari 🙂
Super 🙂 Dúfame teda, že na ďalší krát to už bude tip top a budeme držať päste nech sa vydarí 🙂
fakt je skvelý a nie je náročný. Mal úspech v rodine, aj medzi priateľmi
u mojho bolo citit vajce preco ?