Inteligentný krémeš

Recept Inteligentný krémeš

Pridal: Angiebakes, 12.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Trošku som sa rozbehla s vypekaním, keďže mám teraz relatívne viac voľna. Na tento recept som naďabila na jednom zahraničnom blogu, a keďže zbožňujem jednoduché nenáročné dobroty, musela som vyskúšať.. a podeliť sa aj s Vami. Odporúčam ho podávať s nejakou ovocnou omáčkou, prípadne džemom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 12.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

8 väčších ksvajce
200 gkryštálový cukor
3 baleniavanilkový cukor
150 g (mäkké)maslo
1 litermlieko
9 PLhladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka si rozdelíme, bielka vyšľaháme so 100 g kryštál. cukru dotuha.

  2. Žĺtka vyšľaháme so zvyšnými 100 g cukru a vanilkovým cukrom, pridáme maslo, po lyžičke múku a nakoniec mlieko. Vznikne veľmi tekutá hmota, tak to má byť.

  3. Postupne pridávame vyšľahané bielka, opatrne, aby sa veľmi nerozpadol sneh. Ak aj budú plávať v hmote malé kúsky snehu – nevadí.

  4. Plech o rozmere 20 x 30 cm (môžete použiť aj väčší, mne ešte zostalo trocha hmoty nakoniec) vystelieme papierom na pečenie, na ktoré nalejeme cesto až po vrch.

  5. Až teraz zapneme rúru na 200 °C, hneď uložíme plech dnu a takto pečieme 30 minút.

  6. Po uplynutí tohto času znížime teplotu na 150 °C a pečieme ďalších 40 minút.

  7. Vyberieme (stred sa bude trocha triasť, ale ono to stuhne) a necháme vychladnúť. Ja som dala potom ešte do chladničky na hodinku, krásne sa to dalo krájať a vychladené chutilo skvele.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť