Hruškový koláč s mascarpone

Recept Hruškový koláč s mascarpone

Pridal: Zuzka, 11.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som oficiálne dala zbohom teplym dňom tohto roka. Pred chvíľkou sme prišli z vonku s našim dunčom, a teda, už nám slušne prituhlo. Keď si spomeniem na krásnu teplú sobotu... Mám tu v zásobe ešte jeden vyhriaty slniečkový koláč zo soboty. Radosť pre mňa dvojitá, padol posledný pohár so zavarenými hruškami, ďalšie miestočko na čerstvé zásoby na tohtoročnú zimu :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 11.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

260 ghladká múka
5 PLpráškový cukor
140 gmaslo
3 PLstudená voda

Plnka:

250 gmascarpone
1 PLhladká múka
2 PLZlatý klas
2 ksvajce
5 PLpráškový cukor
4 kshruška

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo, múku, cukor som začala miesiť na cesto.

  2. Postupne som pridala vodu a vypracovala na hladké cesto. Asi na hodinu a pol som ho dala oddychovať do chladničky.

  3. Dno vymastenej okrúhlej formy som vystlala cestom + som urobila aj okraje pre tekutú plnku.

  4. Pri 180 °C som nechala cesto piecť cca 25 minút a nechala úplne vychladnúť.

  5. Keď bolo cesto studené, tak som zmiešala mascarpone so zlatým klasom, hladkou múkou, cukrom a vajíčkami do krásnej tekutej hmoty.

  6. Na vrch som poukladala pokrájané hrušky a pri 170 °C som koláč nechala dopiecť, kým tekutá plnka krásne nezískala tuhšiu ale stále pružnú podobizeň.

  7. Hotovo :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť