Dvojfarebné vanilkovo-kakaové muffiny s bielou čokoládou

Dvojfarebné vanilkovo-kakaové muffiny s bielou čokoládou

By 19. septembra 2013

Využívam svoje posledné chvíle voľna pred začiatkom bláznivého posledného semestra na pečenie, varenie a užívam si čas strávený v kuchyni. Pretože keď to vypukne, budem v kuchyni sporadicky, čo mi celkom spôsobuje traumu, keďže miešanie surovín do niečoho jedlého a následné obskakovanie sporáka ma baví. Môžem povedať, že tieto chvíle mi dodávajú energiu (hlavne keď je výsledok jedlý a efektný) inak to má opačný efekt 🙂 a kuchtenie je niečím, čo dokážem robiť aj každý deň ak to má samozrejme kto spotrebovať.

Tieto muffinky vznikli pri príležitosti oslavy narodenín spojenej s prvou návštevou bytu. A tak som premýšľala čím obdarovať navštívencov aby sa to aj dobre prepravilo a splnilo svoj účel. Volala som teda kamarátke, ktorá muffiny zbožňuje a vyhľadáva všemožné recepty nech ma inšpiruje (týmto sa jej chcem ospravedlniť, že som jej aspoň jeden kúsok neodložila ale sľubujem, že nabudúce ti donesiem mimálne dva 😉 ). Zrazu po asi 10 minútovej debate padol nápad na dvojfarebné muffiny, ktoré budú určite efektné a poleva z bielej čokolády im dodá šmrc. Tak teda šup kúpiť chýbajúce suroviny a hor sa prípravy muffinkov, ktoré Vám iste zachutia 🙂 I keď som sa obávala najhoršieho, keďže to bol čistý experiment muffinky chutili. Nabudúce však pridám viac cukru do kakaovej časti 🙂

Ingredients

Instructions

Tajomstvom prípravy najlepších muffinov je, že musíte oddelene zmiešať suché a mokré suroviny. Ako posledné pridávate doladenie muffinov akú sú orechy, hrozienka a iné. Tak Vám vznikne krásne cesto, ktoré v rúre napuchne do výšin 🙂

  1. Mlieko spolu s vajíčkami rozmiešame habarkou a primiešame po častiach olej.

  2. Zmiešame spolu suché suroviny:

    Múku zmiešame s práškom na pečenie, cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a soľou.

  3. Múčnu zmes si rozdelíme do dvoch misiek a tiež i rozmiešané mlieko. Do jednej časti oddelenej múky pridáme kakao a dobre premiešame

    .

  4. Do prvej časti rozmiešaného mlieka s vajíčkami primiešame po častiach čistú múčnu zmes (bez kakaa) a pomaly rozmiešavame.

  5. Taktiež do druhej mliečnej zmesi pridáme múku zmiešanú s kakaom. Takto nám vznikne ,,biele" a ,,tmavé" cesto.

  6. Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a plníme nasledovne:

    Ako prvé nalievame kakaové cesto (polovica košíčka) a na to nalejeme biele cesto (dolejeme tak aby sme mali košíček naplnený do cca 3/4).

    Kakaové cesto nalievame prvé preto, že je hutnejšie a tým pádom by nám cez biele cesto prepadlo.

    Pomocou konca kávovej lyžičky (áno tam kde ju držíme) vytvoríme špirálku tak, že ponoríme koniec lyžičky na dno košíčka a ,,vyberieme na vrch trošku čokoládového cesta a zatočíme do špirály.

    Nie je to zložité, možno to budete opakovať na jednom muffine aj viac krát ale je to trošku prplačka.

  7. Vložíme do rúry vyhriatej na teplotu 200 °C piecť na 15 minút alebo kým povrch začne chytať ružovú farbu.

    Dvojfarebné vanilkovo-kakaové muffiny s bielou čokoládou

  8. Upečené muffiny vyberieme z formy.

  9. Počas pečenia muffinov si pripravíme čokoládovú polevu:

    Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť nalámanú bielu čokoládu a pridáme olej, zamiešame a polievame ňou pripravené muffiny.

  10. Nakoniec posypeme nasekanými orechmi a necháme v chladničke stuhnúť.

 

 

Dvojfarebné vanilkovo-kakaové muffiny s bielou čokoládou

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *