Dvojfarebné vanilkovo-kakaové muffiny s bielou čokoládou

Recept Dvojfarebné vanilkovo-kakaové muffiny s bielou čokoládou

Pridal: Katka, 19.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Využívam svoje posledné chvíle voľna pred začiatkom bláznivého posledného semestra na pečenie, varenie a užívam si čas strávený v kuchyni. Pretože keď to vypukne, budem v kuchyni sporadicky, čo mi celkom spôsobuje traumu, keďže miešanie surovín do niečoho jedlého a následné obskakovanie sporáka ma baví. Môžem povedať, že tieto chvíle mi dodávajú energiu (hlavne keď je výsledok jedlý a efektný) inak to má opačný efekt :-) a kuchtenie je niečím, čo dokážem robiť aj každý deň ak to má samozrejme kto spotrebovať. Tieto muffinky vznikli pri príležitosti oslavy narodenín spojenej s prvou návštevou bytu. A tak som premýšľala čím obdarovať navštívencov aby sa to aj dobre prepravilo a splnilo svoj účel. Volala som teda kamarátke, ktorá muffiny zbožňuje a vyhľadáva všemožné recepty nech ma inšpiruje (týmto sa jej chcem ospravedlniť, že som jej aspoň jeden kúsok neodložila ale sľubujem, že nabudúce ti donesiem mimálne dva ;-) ). Zrazu po asi 10 minútovej debate padol nápad na dvojfarebné muffiny, ktoré budú určite efektné a poleva z bielej čokolády im dodá šmrc. Tak teda šup kúpiť chýbajúce suroviny a hor sa prípravy muffinkov, ktoré Vám iste zachutia :-) I keď som sa obávala najhoršieho, keďže to bol čistý experiment muffinky chutili. Nabudúce však pridám viac cukru do kakaovej časti :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 19.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Suché suroviny:

125 gmúka polohrubá
125 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
100 gpráškový cukor
štipkasoľ
1 balenievanilkový cukor
2 - 3 PLkakao

Mokré suroviny:

250 mlolej
2 ksvajce
200 mlmlieko
1/2 KLškorica

Čokoládová poleva:

100 gbiela čokoláda
2 - 3 PL (podľa potreby ako hustú chcete mať polevu)olej
nasekané mandle, lieskové orechyorechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Tajomstvom prípravy najlepších muffinov je, že musíte oddelene zmiešať suché a mokré suroviny. Ako posledné pridávate doladenie muffinov akú sú orechy, hrozienka a iné. Tak Vám vznikne krásne cesto, ktoré v rúre napuchne do výšin :-)
  1. Mlieko spolu s vajíčkami rozmiešame habarkou a primiešame po častiach olej.

  2. Zmiešame spolu suché suroviny:

    Múku zmiešame s práškom na pečenie, cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a soľou.

  3. Múčnu zmes si rozdelíme do dvoch misiek a tiež i rozmiešané mlieko. Do jednej časti oddelenej múky pridáme kakao a dobre premiešame

    .
  4. Do prvej časti rozmiešaného mlieka s vajíčkami primiešame po častiach čistú múčnu zmes (bez kakaa) a pomaly rozmiešavame.

  5. Taktiež do druhej mliečnej zmesi pridáme múku zmiešanú s kakaom. Takto nám vznikne ,,biele" a ,,tmavé" cesto.

  6. Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a plníme nasledovne:

    Ako prvé nalievame kakaové cesto (polovica košíčka) a na to nalejeme biele cesto (dolejeme tak aby sme mali košíček naplnený do cca 3/4).

    Kakaové cesto nalievame prvé preto, že je hutnejšie a tým pádom by nám cez biele cesto prepadlo.

    Pomocou konca kávovej lyžičky (áno tam kde ju držíme) vytvoríme špirálku tak, že ponoríme koniec lyžičky na dno košíčka a ,,vyberieme na vrch trošku čokoládového cesta a zatočíme do špirály.

    Nie je to zložité, možno to budete opakovať na jednom muffine aj viac krát ale je to trošku prplačka.

  7. Vložíme do rúry vyhriatej na teplotu 200 °C piecť na 15 minút alebo kým povrch začne chytať ružovú farbu.

  8. Upečené muffiny vyberieme z formy.

  9. Počas pečenia muffinov si pripravíme čokoládovú polevu:

    Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť nalámanú bielu čokoládu a pridáme olej, zamiešame a polievame ňou pripravené muffiny.

  10. Nakoniec posypeme nasekanými orechmi a necháme v chladničke stuhnúť.

   

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť