Domáca žemľová knedľa

Pridal: S varechou v ruke, 22.9.2013
Kategorie: Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúca knedľa, ktorá sa hodí nielen k segedínu :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 22.9.2013
Kategorie: Prílohy
SUROVINY
500 g (preosiata)polohrubá múka
350 ml (teplé)teplé mlieko
15 g (čerstvé)droždie
2 KLsoľ
1/2 KLcukor
1 ksvajce
žemľa alebo iné pečivo
- Z droždia, mlieka, cukru a múky som spravil kvások.
- Kuchynský robot ho potom spolu so zvyškom surovín premenil na krásne hladké cesto, ktoré sa nelepilo.
- Na záver som pridal nakrájané pečivo a nechal prikryté v teple hodinku kysnúť.
- Do oválneho hrnca som dal zovrieť vodu a obe knedle som do nej vložil.
- Varil som ich na slabom plameni 20 minút a neodkrýval som.
- Uvarené knedle som vybral, popichal vidličkou aby vyfučali a natrel ich maslom.
KOMENTÁRE K RECEPTU