Domáca žemľová knedľa

Recept Domáca žemľová knedľa

Pridal: S varechou v ruke, 22.9.2013

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca knedľa, ktorá sa hodí nielen k segedínu :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 22.9.2013

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

500 g (preosiata)polohrubá múka
350 ml (teplé)teplé mlieko
15 g (čerstvé)droždie
2 KLsoľ
1/2 KLcukor
1 ksvajce
žemľa alebo iné pečivo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z droždia, mlieka, cukru a múky som spravil kvások.
  2. Kuchynský robot ho potom spolu so zvyškom surovín premenil na krásne hladké cesto, ktoré sa nelepilo.
  3. Na záver som pridal nakrájané pečivo a nechal prikryté v teple hodinku kysnúť.
  4. Po hodinke som na pomúčenej doske vytvaroval z cesta dve knedle a nechal ich zakryté pod utierkou ešte približne 20 minút podkysnúť.
  5. Do oválneho hrnca som dal zovrieť vodu a obe knedle som do nej vložil.
  6. Varil som ich na slabom plameni 20 minút a neodkrýval som.
  7. Uvarené knedle som vybral, popichal vidličkou aby vyfučali a natrel ich maslom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť