Čokoládový chlebík s hrozienkami

Recept Čokoládový chlebík s hrozienkami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 27.9.2013

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čokoládový chlebík som piekla prvýkrát a naozaj sa vydaril. Svedčí o tom aj to, že mám z neho urobené iba fotky tesne po vytiahnutí z rúry. Ako sa vraví "len sa tak za ním zaprášilo". Tento chlebík je výborný na raňajky s nejakým dobrým domácim džemom alebo len tak :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 27.9.2013

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

200 ghrozienka
80 g (nasekaná)horká čokoláda
330 ghladká pšeničná múka
1 KLmorská soľ
2 1/2 KLkakao
170 gkvások
250 ml (teplá)voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V malej miske si zmiešame sušené hrozienka a nasekanú čokoládu.

  2. V druhej miske si zmiešame múku, soľ a kakaový prášok (suché ingrediencie).

  3. Vo veľkej miske dobre zmiešame kvások s teplou vodou a následne pridáme hrozienka s čokoládou a suché ingrediencie.

  4. Všetko spolu dobre premiešame. Misku prikryjeme utierkou a necháme to stáť 10 minút.

  5. Po 10 minútach cesto trochu premiesime a opäť prikryjeme a necháme stáť 10 minút.

  6. Takto to zopakujeme ešte dvakrát, no pri druhom raze ho prikryjeme a necháme odpočivať hodinu.

  7. Cesto po hodine vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a vytvaruje bochník.

  8. Vložíme ho do ošatky (ak nemáme tak na plech s papierom na pečenie), prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 3 - 6 hodín kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

  9. Po vykysnutí na vrch chlebíka urobíme zárezy.

  10. Do rúry vložíme nejaký pekáč a  vyhrejeme ju na 240 °C.

  11. Keď je rúra vyhriata vložíme do nej chlebík, do pekáča vlejeme pohár vody a rúru zoslabíme na 220 °C.

  12. Pečieme asi 30 minút kým chlebík nezhnedne a po poklopaní nepočujeme dutý zvuk.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť