Čokoládovo-kokosové kocky

Recept Čokoládovo-kokosové kocky

Pridal: adkas-tastyfood, 17.9.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dá sa povedať, že tento zákusok je uz retro záležitosťou :) A retro je predsa in,popravde čokoláda s kokosom je úžasná kombinácia. Suroviny sú na na plech 30 x 40 cm, takže pozrime sa ako na to:

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 17.9.2013

Kategorie:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
200 gkryštálový cukor
220 gpolohrubá múka
20 gkakao
1 1/2 KLkypriaci prášok do pečiva
štipkasoľ
6 PLolej
4 PLvoda

Kokosová plnka:

200 mlmlieko
125 gcera
200 gkryštálový cukor
250 gstrúhaný kokos

Čokoládová plnka:

3 ksvajce
200 gkryštálový cukor
2 PLkakao
100 gtmavá čokoláda
250 gmaslo

Poleva:

120 gtmavá čokoláda 70 %
30 - 50 g (závisí od druhu použitej čokolády, pridávajte postupne)cera
na potretie piškótydžem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtka našľaháme s cukrom dopenista. Pridáme olej, prešľaháme, vodu a prešľaháme.
  2. Potom pridáme preosiatu múku zmiešanu s práškom do pečiva a kakaom.
  3. Vyšľaháme bielka so štipkou soli dotuha.
  4. Vyšľahané bielka opatrne, ale dôkladne zamiešame do žĺtkov.
  5. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 °C cca 20 minút. Nevysušujeme zbytočne piškótu.
  6. Stiahneme z piškóty papier a vrátime ju späť do plechu. Ešte teplú potrieme džemom. Lepšie sa rozotiera džem na teplú piškótu
  7. Kokosová plnka: Mlieko s cukrom a cerou zahrievame, kým sa cukor a cera roztopia. Potom pridáme kokos a krátko povaríme cca 3 minúty, kým sa mlieko trochu vyvari. Kokosová hmota sa nesmie veľmi vyvariť, pretože potom bude plnka suchá a bude sa rozpadávať. Ešte teplú plnku rozotrieme na piškótu potretú džemom.
  8. Čokoládová plnka: Čokoládu nalámeme na kocky a za stáleho miešania rozpustíme nad parou. Miska sa nesmie dotýkať vody inak sa čokoláda môže zraziť. Rozpustenú čokoládu odložíme bokom. Nad parou šľaháme vajcia, cukor a kakao. Keď masa začne hustnúť pridáme ochladenú, ale stále tekutú čokoládu. Ešte spolu šľaháme do úplného zhustnutia ( cca 5-7 minút). Odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme ochladiť. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame ochladenú čokoládovú zmes. Maslo a čokoládová zmes musia mať rovnakú teplotu, inak hrozí, že sa krém zrazí. Čokoladovú plnku natrieme na kokosovú a zákusok dáme zachladiť do chladničky.
  9. Čokoládová poleva: Čokoládu s cerou za stáleho miešania rozpustíme nad parou. Necháme ochladiť a polejeme ňou zákusok.
  10. Môžeme ponechať iba s čokoládovou polevou, príp. ozdobiť podľa vlastného uváženia. U mňa šľhačková smotana a Maltesers čoko cukríky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť