NajRecept.sk Čokoládovo-kokosové kocky
Čokoládovo-kokosové kocky
Recept Čokoládovo-kokosové kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   17.9.2013

Čokoládovo-kokosové kocky

Dá sa povedať, že tento zákusok je uz retro záležitosťou :) A retro je predsa in,popravde čokoláda s kokosom je úžasná kombinácia. Suroviny sú na na plech 30 x 40 cm, takže pozrime sa ako na to:

Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
220 g
polohrubá múka
20 g
kakao
1 1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
štipka
soľ
6 PL
olej
4 PL
voda

Kokosová plnka:

200 ml
mlieko
125 g
cera
200 g
kryštálový cukor
250 g
strúhaný kokos

Čokoládová plnka:

3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
2 PL
kakao
100 g
tmavá čokoláda
250 g
maslo

Poleva:

120 g
tmavá čokoláda 70 %
30 - 50 g (závisí od druhu použitej čokolády, pridávajte postupne)
cera
na potretie piškóty
džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtka našľaháme s cukrom dopenista. Pridáme olej, prešľaháme, vodu a prešľaháme.
  2. Potom pridáme preosiatu múku zmiešanu s práškom do pečiva a kakaom.
  3. Vyšľaháme bielka so štipkou soli dotuha.
  4. Vyšľahané bielka opatrne, ale dôkladne zamiešame do žĺtkov.
  5. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 °C cca 20 minút. Nevysušujeme zbytočne piškótu.
  6. Stiahneme z piškóty papier a vrátime ju späť do plechu. Ešte teplú potrieme džemom. Lepšie sa rozotiera džem na teplú piškótu
  7. Kokosová plnka: Mlieko s cukrom a cerou zahrievame, kým sa cukor a cera roztopia. Potom pridáme kokos a krátko povaríme cca 3 minúty, kým sa mlieko trochu vyvari. Kokosová hmota sa nesmie veľmi vyvariť, pretože potom bude plnka suchá a bude sa rozpadávať. Ešte teplú plnku rozotrieme na piškótu potretú džemom.
  8. Čokoládová plnka: Čokoládu nalámeme na kocky a za stáleho miešania rozpustíme nad parou. Miska sa nesmie dotýkať vody inak sa čokoláda môže zraziť. Rozpustenú čokoládu odložíme bokom. Nad parou šľaháme vajcia, cukor a kakao. Keď masa začne hustnúť pridáme ochladenú, ale stále tekutú čokoládu. Ešte spolu šľaháme do úplného zhustnutia ( cca 5-7 minút). Odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme ochladiť. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame ochladenú čokoládovú zmes. Maslo a čokoládová zmes musia mať rovnakú teplotu, inak hrozí, že sa krém zrazí. Čokoladovú plnku natrieme na kokosovú a zákusok dáme zachladiť do chladničky.
  9. Čokoládová poleva: Čokoládu s cerou za stáleho miešania rozpustíme nad parou. Necháme ochladiť a polejeme ňou zákusok.
  10. Môžeme ponechať iba s čokoládovou polevou, príp. ozdobiť podľa vlastného uváženia. U mňa šľhačková smotana a Maltesers čoko cukríky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár