Celozrnný paradajkový koláč

Recept Celozrnný paradajkový koláč

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na našom balkóne sa urodilo obrovské množstvo kríčkových paradajok. Už sme nevedeli čo s nimi. A tak som zalistovala v starých receptoch a našla som recept na skvelý paradajkový koláč. Pôvodná verzia je so špaldovou múkou, no ja som použila klasickú grahamovú (pšeničnú celozrnnú). To akú múku použijete nechám na vás.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.9.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

150 gmúka
3 ksvajce
soľ
2 PLolivový olej
2 PLmlieko
250 gricotta
mleté biele korenie
čerstvá aj sušená bazalka
čerstvé alebo sušenéoregáno
200 - 250 gparadajka cherry
balkánsky syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, jedno vajce, dve lyžice oleja, mlieko a spolu spracujeme.

  2. Podľa potreby prisypeme múku, aby sa cesto nelepilo.

  3. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.

  4. Potom cesto vyvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto na okrajoch popritláčame a zvyšné cesto odrežeme.

  5. Ricottu vymiešame s rozšľahanými dvoma vajcami, osolíme, okoreníme a ochutíme čerstvými bylinkami (v pôvodnom recepte sa pridáva aj kôpor, ale ten ja nemusím, tak som ho nahradila oregánom).

  6. Plnku rozotrieme na cesto, poukladáme na ňu umyté a na polovice prekrojené paradajky reznou časťou nadol, posypeme sušenými bylinkami a pokvapkáme olivovým olejom.

  7. Vložíme do rúry vyhriatej na teplotu 180°C a pečieme približne 30 minút, kým je plnka stuhnutá.

  8. Pri servírovaní posypeme balkánskym syrom.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť