Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

Pridal: Bistro 69, 26.8.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Bistro 69, 26.8.2013
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
5 - 8 ksmrkva
5-8 kspetržlen
1 kskaleráb
50 gmaslo
petržlenová vňať
soľ
kmín
čierne korenie
1 kockazeleninový bujón
Rajbačka:
múka
vajce
- Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle.
- V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme zeleninu a podusíme, tak aby nám postila šťavu. (dusíme cca 4 - 5 minút a miešame).
- Potom pridáme vodu, soľ, korenie, kmín, kocku zeleninového bujónu a varíme, až kým zelenina nezmäkne.
- Neskôr pridáme posekanú petržlenovú vňať.
- Nakoniec si pripravíme cestovinu, ktoré nám slúži namiesto rezancov (tzv. "rajbačka"): V miske si vymiešame jedno vajíčko z hladkou múkou (tak aby cesto nebolo príliš riedke)
- Vylejeme do polievky, premiešame a povaríme pokiaľ nám cestovina nezmäkne a odstavíme.
KOMENTÁRE K RECEPTU