Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

Recept Zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny

Pridal: Bistro 69, 26.8.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

5 - 8 ksmrkva
5-8 kspetržlen
1 kskaleráb
50 gmaslo
petržlenová vňať
soľ
kmín
čierne korenie
1 kockazeleninový bujón

Rajbačka:

múka
vajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle.
  2. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme zeleninu a podusíme, tak aby nám postila šťavu. (dusíme cca 4 - 5 minút a miešame).
  3. Potom pridáme vodu, soľ, korenie, kmín, kocku zeleninového bujónu a varíme, až kým zelenina nezmäkne.
  4. Neskôr pridáme posekanú petržlenovú vňať.
  5. Nakoniec si pripravíme cestovinu, ktoré nám slúži namiesto rezancov (tzv. "rajbačka"): V miske si vymiešame jedno vajíčko z hladkou múkou (tak aby cesto nebolo príliš riedke)
  6. Vylejeme do polievky, premiešame a povaríme pokiaľ nám cestovina nezmäkne a odstavíme.
Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť