Zapletená panenka s úžasnou kôprovou omáčkou

Pridal: adkas-tastyfood, 19.8.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zapečený vrkoč z bravčovej panenky bol taký nadherný, že keď som ho vybrala z rúry, až mi ho bolo ľúto narezať. Nakrájaný bo tak jemný až sa mi plátky (jednotlivé pletence) od seba oddeľovali. Opäť niečo nenáročné, iba zaujímavo upravené mäsko. Neskutočne výborná kôprová omáčka doladila jemnú chuť panenky, a tak vytvorila vynikajúce jedlo vhodné ako obed alebo večeru. Najemno nastrúhaná cibuľa udusená na masle vytvorila zázračnuú zmenu v chuti tejto kôprovej omáčky.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 19.8.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
450 gbravčová panenka
6 tenkých plátkovslanina
soľ
podľa chutikorenie
muškátový oriešok
olej
Kôprová omáčka:
1 kscibuľa
50 gmaslo
1 PLhladká múka
soľ
korenie
2 PL (nasekaný)kôpor
200 mlvývar
200 mlmlieko
250 mlsmotana na varenie
pár kvapiekcitrónová šťava
- Mäso umyjeme, osušíme a po dĺžke narežeme na tri časti.
- Osolíme, okoreníme a jemne dochutíme muškátovým orieškom.
- Kým sa mäso pečie, pripravíme si kôprovú omáčku: Cibuľu očistíme a postrúhame na strúhadle na mrkvu. Maslo dáme rozpustiť a pridáme nastrúhanú cibuľu a krátko orestujeme.Zaprášime hladkou múkou. Opäť krátko orestujeme za stáleho miešania. Podlejeme vývarom, pomiešame a podlejeme mliekom, čím si zredukujeme hustotu omáčky. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný kôpor a stále miešame. Prevaríme a nakoniec pridáme smotanu. Opäť zamiešame a necháme krátko prevariť - dve, tri bubliny a odstavíme z tepla.
- Podávame so zemiakovou kašou.
KOMENTÁRE K RECEPTU