Zapletená panenka s úžasnou kôprovou omáčkou

Recept Zapletená panenka s úžasnou kôprovou omáčkou

Pridal: adkas-tastyfood, 19.8.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zapečený vrkoč z bravčovej panenky bol taký nadherný, že keď som ho vybrala z rúry, až mi ho bolo ľúto narezať. Nakrájaný bo tak jemný až sa mi plátky (jednotlivé pletence) od seba oddeľovali. Opäť niečo nenáročné, iba zaujímavo upravené mäsko. Neskutočne výborná kôprová omáčka doladila jemnú chuť panenky, a tak vytvorila vynikajúce jedlo vhodné ako obed alebo večeru. Najemno nastrúhaná cibuľa udusená na masle vytvorila zázračnuú zmenu v chuti tejto kôprovej omáčky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 19.8.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

450 gbravčová panenka
6 tenkých plátkovslanina
soľ
podľa chutikorenie
muškátový oriešok
olej

Kôprová omáčka:

1 kscibuľa
50 gmaslo
1 PLhladká múka
soľ
korenie
2 PL (nasekaný)kôpor
200 mlvývar
200 mlmlieko
250 mlsmotana na varenie
pár kvapiekcitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso umyjeme, osušíme a po dĺžke narežeme na tri časti.
  2. Na hrubšom konci mäso úplne neprerežeme. Vzniknú nám tri pruhy, ktoré budeme neskôr zapletať.
  3. Osolíme, okoreníme a jemne dochutíme muškátovým orieškom.
  4. Jednotlivé pruhy mäsa obložíme plátkami slaniny a zapletáme klasicky ako vrkoč. Na  konci mäso spojíme špáradlom.
  5. Preložíme na alobal. Vrch pokropíme olejom, zabalíme alobal a dáme piecť do predhriatej rúry na teplotu 200 °C cca 25- 30 minút.
  6. Alobal odkryjeme a necháme zapiecť ešte ďalších cca 10 minút do zlata. Kontrolujte si mäso počas pečenia, aby ste ho zbytočne nevysušili!
  7. Kým sa mäso pečie, pripravíme si kôprovú omáčku: Cibuľu očistíme a postrúhame na strúhadle na mrkvu. Maslo dáme rozpustiť a pridáme nastrúhanú cibuľu a krátko orestujeme.Zaprášime hladkou múkou. Opäť krátko orestujeme za stáleho miešania. Podlejeme vývarom, pomiešame a podlejeme mliekom, čím si zredukujeme hustotu omáčky. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný kôpor a stále miešame. Prevaríme a nakoniec pridáme smotanu. Opäť zamiešame a necháme krátko prevariť - dve, tri bubliny a odstavíme z tepla.
  8. Podávame so zemiakovou kašou.
  9. Dobrú chuť!
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť