Voňavá hríbová polievka

Voňavá hríbová polievka

By 10. augusta 2013

Ingredients

Instructions

  1. Cibuľu očistíme a nasekáme na drobno. Sušené hríby zalejeme vodou a necháme chvíľu naboptnať.
  2. V hrnci rozpustíme maslo vsypeme cibuľu a speníme.
  3. Pridáme polovicu múky a pripravíme svetlú zápražku.
  4. Zalejeme ju vodou, osolíme, pridáme hríby a všetko povaríme asi 45 minút.
  5. Potom zmiešame zvyšnú múku so smotanou a vlejeme do polievky cez sitko (tak aby sa nám nevytvorili hrudky).
  6. Nakoniec polievku okyslíme octom a necháme zovrieť.
  7. Polievku podávame s čerstvým pečivom.
  8. Podľa chuti môžeme do polievky pridať trocha kmínu.

voňavá hribova polievka

 

 

Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *