Voňavá hríbová polievka

Recept Voňavá hríbová polievka

Pridal: Bistro 69, 10.8.2013

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

1 hrsťsušené hríby
1 ksbobkový list
soľ
1 kockahríbový bujón
200 mlsmotana na varenie
1 PLolej
mleté čierne korenie
1 PLhladká múka
1 PLocot
1 kscibuľa
kmín

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu očistíme a nasekáme na drobno. Sušené hríby zalejeme vodou a necháme chvíľu naboptnať.
  2. V hrnci rozpustíme maslo vsypeme cibuľu a speníme.
  3. Pridáme polovicu múky a pripravíme svetlú zápražku.
  4. Zalejeme ju vodou, osolíme, pridáme hríby a všetko povaríme asi 45 minút.
  5. Potom zmiešame zvyšnú múku so smotanou a vlejeme do polievky cez sitko (tak aby sa nám nevytvorili hrudky).
  6. Nakoniec polievku okyslíme octom a necháme zovrieť.
  7. Polievku podávame s čerstvým pečivom.
  8. Podľa chuti môžeme do polievky pridať trocha kmínu.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť