Vegánska hríbová omáčka

Recept Vegánska hríbová omáčka

Pridal: delicious-wicked, 12.8.2013

Kategorie: Zdravé recepty, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zistila som pri mojom spolužití, alebo teda spolustolovaní s vegánmi zaujímavé veci - napríklad, že sójová "smotana" je lepšia než klasická. Je menej tučná (to už samo o sebe stačí pre mňa ako argument) a je menej ťažká na žalúdok (to ma presvedčilo absolútne, mne totiž z takých smotanových vecí býva kvalitne zle) a okrem toho chutí takmer ako naozajstná smotana. A odteraz už budem robiť omáčky len z nej (ale do krémového koláča patrí maslo, nijaký margarínový fejk!)

FOTKA OD VÁS

Pridal: delicious-wicked, 12.8.2013

Kategorie: Zdravé recepty, Prílohy

SUROVINY

sójová smotana
hríby
kokosový olej
hrášok
1 kockabujón zeleninový
mleté čierne korenie
mletá paprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji troška opečte šampiňóny, potom podlejte vodou a nechajte podusiť.
  2. Pridajte korenie, bujón a hrášok. Nechajte vyvariť vodu a prilejte smotanu. Celé ešte chvíľu povarte, ale nie dlho a máte to.
  3. Omáčku môžete podávať s ryžou alebo aj s cestovinami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť