Vegánska hríbová omáčka

Vegánska hríbová omáčka

By 12. augusta 2013

Zistila som pri mojom spolužití, alebo teda spolustolovaní s vegánmi zaujímavé veci - napríklad, že sójová "smotana" je lepšia než klasická. Je menej tučná (to už samo o sebe stačí pre mňa ako argument) a je menej ťažká na žalúdok (to ma presvedčilo absolútne, mne totiž z takých smotanových vecí býva kvalitne zle) a okrem toho chutí takmer ako naozajstná smotana. A odteraz už budem robiť omáčky len z nej (ale do krémového koláča patrí maslo, nijaký margarínový fejk!)

  • Yield : 2

Instructions

  1. Na oleji troška opečte šampiňóny, potom podlejte vodou a nechajte podusiť.
  2. Pridajte korenie, bujón a hrášok. Nechajte vyvariť vodu a prilejte smotanu. Celé ešte chvíľu povarte, ale nie dlho a máte to.
  3. Omáčku môžete podávať s ryžou alebo aj s cestovinami.
Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *