Ruské plnené pampúšiky

Ruské plnené pampúšiky

By 13. augusta 2013

Pri tomto recepte som mala veľmi  veľké obavy, čo z toho vzíde. Nemala som chuť zbytočne míňať suroviny, ani vkladať svoju živú prácu do pre mňa nezvyčajného receptu (mam na mysli cesto). Nebudem nikoho presviedčať, že toto je to najlepšie, čo som tohoto druhu jedla, ale  moje veľké obavy boli v konečnom dôsledku neopodstatnené.

S cestom sa veľmi dobre pracovalo. Je elastické, ľahko formovateľné a čo je dôležité, rozvaľkala som ho bez podsypávania múkou.

Plnku si môžete zvoliť ľubovoľnú, podľa vlastnej chuti. Hodí sa bryndza, tvrdý syr, pór, bylinky a pre mäsožravcov by zapasoval aj kúsok šunky. Ja som zvolila fetu v kombinácii s kôprom. K polievke z hlivy boli výbornym doplnkom.

Ingredients

Instructions

  1. Vodu zohrejme na teplú ( ja som neprevárala). Pridáme cukor, soľ, olej a premiešame.ruské plnené pampúšiky
  2. Pridáme do misy s preosiatou múkou a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou (aby neobschlo) a necháme odpočívať 30 minút.ruské plnené pampúšiky
  3. Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Rozvaľkáme si plat s priemerom približne 35 cm , hrúbkou 2 mm a preložíme na čistú utierku. Druhé cesto rozvaľkáme na cca 32 cm.
  4. Plnka:
    Feta syr rozmiešame, pridáme nasekaný kôpor a zamiešame.
  5. Menšie paradajky nakrájame na kolieska a na paradajky uložíme trochu plnky. Prikryjeme cestom, ktoré sme si rozvaľkali ako prvé a formičkou vykrajujeme kolieska tesne okolo paradajky. Možno preto neboli moje pampúšiky také pekné a okrúhle, pretože  ja som vykrajovala trochu väčšie kolieska ako boli paradajky.ruské plnené pampúšiky
    ruské plnené pampúšiky
  6. Vyprážame v dobre rozohriatom oleji do zlatista z oboch strán (ako šišky).ruské plnené pampúšiky
  7. Po vybratí z oleja dáme odkvapkať na papierovú utierku.ruské plnené pampúšiky
  8. Necháme ochladiť a potom sa už môžeme do nich pustiť. Dobrú chuť!
Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Ruské plnené pampúšiky

  1. Péťa

    Skvělé recepty! Jednoduché, nápadité! 🙂 jen tak dál

    • najrecept

      ďakujeme, je to hlavne pre Vás 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *