Ruské plnené pampúšiky

Pridal: adkas-tastyfood, 13.8.2013
Kategorie:
Nahraj fotku a pochváľ sa
Pri tomto recepte som mala veľmi veľké obavy, čo z toho vzíde. Nemala som chuť zbytočne míňať suroviny, ani vkladať svoju živú prácu do pre mňa nezvyčajného receptu (mam na mysli cesto). Nebudem nikoho presviedčať, že toto je to najlepšie, čo som tohoto druhu jedla, ale moje veľké obavy boli v konečnom dôsledku neopodstatnené. S cestom sa veľmi dobre pracovalo. Je elastické, ľahko formovateľné a čo je dôležité, rozvaľkala som ho bez podsypávania múkou. Plnku si môžete zvoliť ľubovoľnú, podľa vlastnej chuti. Hodí sa bryndza, tvrdý syr, pór, bylinky a pre mäsožravcov by zapasoval aj kúsok šunky. Ja som zvolila fetu v kombinácii s kôprom. K polievke z hlivy boli výbornym doplnkom.
Pridal: adkas-tastyfood, 13.8.2013
Kategorie:
SUROVINY
Plnka:
- Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Rozvaľkáme si plat s priemerom približne 35 cm , hrúbkou 2 mm a preložíme na čistú utierku. Druhé cesto rozvaľkáme na cca 32 cm.
- Plnka: Feta syr rozmiešame, pridáme nasekaný kôpor a zamiešame.
- Menšie paradajky nakrájame na kolieska a na paradajky uložíme trochu plnky. Prikryjeme cestom, ktoré sme si rozvaľkali ako prvé a formičkou vykrajujeme kolieska tesne okolo paradajky. Možno preto neboli moje pampúšiky také pekné a okrúhle, pretože ja som vykrajovala trochu väčšie kolieska ako boli paradajky.
- Necháme ochladiť a potom sa už môžeme do nich pustiť. Dobrú chuť!