Ruské plnené pampúšiky

Recept Ruské plnené pampúšiky

Pridal: adkas-tastyfood, 13.8.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pri tomto recepte som mala veľmi veľké obavy, čo z toho vzíde. Nemala som chuť zbytočne míňať suroviny, ani vkladať svoju živú prácu do pre mňa nezvyčajného receptu (mam na mysli cesto). Nebudem nikoho presviedčať, že toto je to najlepšie, čo som tohoto druhu jedla, ale moje veľké obavy boli v konečnom dôsledku neopodstatnené. S cestom sa veľmi dobre pracovalo. Je elastické, ľahko formovateľné a čo je dôležité, rozvaľkala som ho bez podsypávania múkou. Plnku si môžete zvoliť ľubovoľnú, podľa vlastnej chuti. Hodí sa bryndza, tvrdý syr, pór, bylinky a pre mäsožravcov by zapasoval aj kúsok šunky. Ja som zvolila fetu v kombinácii s kôprom. K polievke z hlivy boli výbornym doplnkom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 13.8.2013

Kategorie:

SUROVINY

450 gpolohrubá múka
250 mlteplá voda
4 PLslnečnicový olej
1 KLsoľ
1 KLcukor

Plnka:

100 gfeta syr
čerstvý kôpor
5 ksparadajky
olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu zohrejme na teplú ( ja som neprevárala). Pridáme cukor, soľ, olej a premiešame.
  2. Pridáme do misy s preosiatou múkou a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou (aby neobschlo) a necháme odpočívať 30 minút.
  3. Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Rozvaľkáme si plat s priemerom približne 35 cm , hrúbkou 2 mm a preložíme na čistú utierku. Druhé cesto rozvaľkáme na cca 32 cm.
  4. Plnka: Feta syr rozmiešame, pridáme nasekaný kôpor a zamiešame.
  5. Menšie paradajky nakrájame na kolieska a na paradajky uložíme trochu plnky. Prikryjeme cestom, ktoré sme si rozvaľkali ako prvé a formičkou vykrajujeme kolieska tesne okolo paradajky. Možno preto neboli moje pampúšiky také pekné a okrúhle, pretože  ja som vykrajovala trochu väčšie kolieska ako boli paradajky.
  6. Vyprážame v dobre rozohriatom oleji do zlatista z oboch strán (ako šišky).
  7. Po vybratí z oleja dáme odkvapkať na papierovú utierku.
  8. Necháme ochladiť a potom sa už môžeme do nich pustiť. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť