Risotto milanese

Risotto milanese

By 21. augusta 2013

Opäť raz nastal deň, keď som nemala čas obracať sa v kuchyni dlhšie, než pol hodinu a rovnako som nemala čas na pravidelný nákup, ktorý sa pre mňa pomaly stal rituálom.

V našej chladničke sa okrem nejakej zeleniny, jogurtov a masla vynímala fľaša dobrého suchého bieleho vínka. A tak bola voľba nedeľného obedu jasná - risotto milanese.

  • Cook Time : 30 minutes

Ingredients

Instructions

  1. Na masle opražíme cibuľu do sklovita a pridáme prepláchnutú ryžu.
  2. Premiešame a zalejeme bielym vínom. Necháme vyredukovať.
  3. Osolíme a zalejeme vodou, aby bola všetka ryža ponorená. Za stáleho miešania počkáme, kým ryža vodu ,,vypije" a postup opakujeme, až kým sa ryža uvarí do mäkka.
  4. Pridáme trošku sušeného šafránu (necháme ho na chvíľku vyluhovať do malého množstva vody, tú následne vlejte do už hotového rizota) a zasypeme parmezánom.Risotto milanese
Print

Môj blog: www.levandullka.blogspot.sk


Kontakt na mňa: martina.bellay@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *