Risotto milanese

Recept Risotto milanese

Pridal: Levandullka in cucin, 21.8.2013

Kategorie: Zdravé recepty, 15 minútovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Opäť raz nastal deň, keď som nemala čas obracať sa v kuchyni dlhšie, než pol hodinu a rovnako som nemala čas na pravidelný nákup, ktorý sa pre mňa pomaly stal rituálom. V našej chladničke sa okrem nejakej zeleniny, jogurtov a masla vynímala fľaša dobrého suchého bieleho vínka. A tak bola voľba nedeľného obedu jasná - risotto milanese.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 21.8.2013

Kategorie: Zdravé recepty, 15 minútovky

SUROVINY

množstvo si určite približne ako pri bežnej príprave ryžeryža
200 mlsuché biele víno
1 ks cibuľa
1 PLmaslo
podľa potrebyvoda
na hrot nožašafrán
soľ
parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na masle opražíme cibuľu do sklovita a pridáme prepláchnutú ryžu.
  2. Premiešame a zalejeme bielym vínom. Necháme vyredukovať.
  3. Osolíme a zalejeme vodou, aby bola všetka ryža ponorená. Za stáleho miešania počkáme, kým ryža vodu ,,vypije" a postup opakujeme, až kým sa ryža uvarí do mäkka.
  4. Pridáme trošku sušeného šafránu (necháme ho na chvíľku vyluhovať do malého množstva vody, tú následne vlejte do už hotového rizota) a zasypeme parmezánom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť