Plnené šampiňóny s pečenými zemiakmi

Pridal: Levandullka in cucin, 22.8.2013
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Toto jedlo je ako stvorené na chladný jesenný večer strávený pri dobrej knihe a pohári ešte lepšieho vína. Najúžasnejšie na zapekaných šampiňónoch však je, že ich môžete naplniť akoukoľvek zmesou a vždy budú chutiť výborne. Preto neváhajte, vytiahnite čo máte v chladničke a improvizujte :-).
FOTKA OD VÁS
Pridal: Levandullka in cucin, 22.8.2013
Kategorie: Mäso
SUROVINY
10 ksšampiňóny
1 ksvajce
1 kscibuľa
3 plátkyšunka
3 PLstrúhaný eidam
soľ
mleté čierne korenie
- Zo šampiňónov odtrhneme ,,nožičky" a nasekáme ich nadrobno.
- Cibuľu si ošúpeme a takisto nakrájame na malé kúsky.
- Na panvici si rozohrejeme 1PL olivového oleja a nasekané nožičky aj s cibuľou orestujeme do sklovita.
- Do vychladnutej zmesi primiešame vajce, syr a na malé kocky nakrájanú šunku a všetko spolu zmiešame.
- Dochutíme soľou, korením a opatrne plníme očistené klobúčiky šampiňónov.
- Pečieme cca 10 minút na 180°C.
- Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob - ja som zvolila pečené s rozmarínom a cesnakom.
KOMENTÁRE K RECEPTU