Plnené šampiňóny s pečenými zemiakmi

Recept Plnené šampiňóny s pečenými zemiakmi

Pridal: Levandullka in cucin, 22.8.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto jedlo je ako stvorené na chladný jesenný večer strávený pri dobrej knihe a pohári ešte lepšieho vína. Najúžasnejšie na zapekaných šampiňónoch však je, že ich môžete naplniť akoukoľvek zmesou a vždy budú chutiť výborne. Preto neváhajte, vytiahnite čo máte v chladničke a improvizujte :-).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 22.8.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

10 ksšampiňóny
1 ksvajce
1 kscibuľa
3 plátkyšunka
3 PLstrúhaný eidam
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo šampiňónov odtrhneme ,,nožičky" a nasekáme ich nadrobno.

  2. Cibuľu si ošúpeme a takisto nakrájame na malé kúsky.

  3. Na panvici si rozohrejeme 1PL olivového oleja a nasekané nožičky aj s cibuľou orestujeme do sklovita.

  4. Do vychladnutej zmesi primiešame vajce, syr a na malé kocky nakrájanú šunku a všetko spolu zmiešame.

  5. Dochutíme soľou, korením a opatrne plníme očistené klobúčiky šampiňónov.

  6. Pečieme cca 10 minút na 180°C.

  7. Podávame  so zemiakmi na akýkoľvek spôsob - ja som zvolila pečené s rozmarínom a cesnakom.

  8. Dobrú chuť :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť