Plnené mäsové guľky pečené v muffinkovej forme

Recept Plnené mäsové guľky pečené v muffinkovej forme
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Opäť jeden z receptov, pri ktorom sa veľa nenarobíte a výsledný efekt ďaleko prevyšuje náročnosť surovín aj prípravy tohto chutného a zaujímavého jedla. Guľky boli pekné, rovnaké a okrúhle :-) Plnila som ich Feta syrom. Ak nie ste milovníkom tohto syra, môžete syr vymeniť napr. za zelene olivy plnené papričkami.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 gmleté bravčové pliecko
1 kockasyr Feta
1 ksžemľa
1 ksvajce
soľ
korenie
1 KLmletá červená paprika
1 KLštipľavá papriková pasta ( Piros Arany Csipos, Červené zlato)
3 strúčikycesnak
1 ksčervená cibuľa
12 tenkých plátkovslanina (napr. Pancetta)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žemľu namočíme do studenej vody. Mäso pomelieme. Cibuľu pokrájame na drobné kocky.
  2. K mäsu pridáme vyžmýkanú žemľu, vajce, cibuľu, cesnak a koreniny. So soľou veľmi opatrne, pretože syr aj slanina je dosť slaná aby ste nepresolili mäso. Ak použijete na plnku olivy, tak môžete mäso primerane osoliť.  Všetko dobre rozmiešame.
  3. Masu rozdelíme na 12 rovnakých guliek.
  4. Syr Feta nakrájame na 12 kúskov.
  5. Na dlani si urobíme malú placku, do stredu dáme kúsok Fety. Zabalíme do guľky a obalíme v plátku slaniny.
  6. Uložíme do muffinkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 40 - 45 minút.
  7. Podávame s opekanými zemiakmi a so šalátom, príp. s konzervovanými uhorkami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť