Morčacie stehno s cesnakom a karamelizovanou cibuľou

Pridal: S varechou v ruke, 6.8.2013
Kategorie: Mäso, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 6.8.2013
Kategorie: Mäso, Zdravé recepty
SUROVINY
Morčacie stehno bez kosti
cesnak
dijonská horčica
rímska rasca
tymián
olivový olej
soľ
trochušampiňóny
Karamelizovaná cibuľka:
2 - 3 kscibuľa
oriešokmaslo
soľ
1 KLmed
Redukcia z červeného vína:
červené suché víno
oriešokmaslo
výpek z mäsa
med
- Morčacie stehno nožom upravte na jeden veľký plát mäsa.
- Po celej dĺžke spravte zárezy, ale dávajte pozor, aby ste ho celkom neprerezali
- Dijonskú horčicu, nakrájaný cesnak, soľ a olivový olej spolu zmiešajte a mäsko dobre namažte, marinádu som dajte do každého zárezu.
- Podlejte červeným suchým vínom (dobrým) a prihoďte som aj zopár nakrájaných šampiňónov.
- Dajte na hodinku do rúry, pri teplote 180°C.
- Karamelizovaná cibuľka:Na oriešku masla počas 15 minút orestujte nakrájanú cibuľu, potom pridajte lyžičku medu a nechajte ju skaramelizovať.
- Mäsko sa krásne upieklo a zostalo šťavnaté, posledných pár minút ho nechajte pod grilom odkryté.
- Redukcia z červeného vína: Na panvicu kde sa restovala cibuľka dajte ďalší kúsok masla, pridajte jednu naberačku výpeku a aj zopár šampiňónov, podlejte červeným vínom. Po chvíli sa víno pekne zredukuje, alkohol sa vyparí, tak redukciu teraz môžete dochutiť medom.
- Odpočinuté stehno narežte a uložte na tanier. Ozdobte skaramelizovanou cibuľou a prelejte redukciou z červeného vína.
- Podávajte s tarhoňou.
- Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU