Morčacie stehno s cesnakom a karamelizovanou cibuľou

Recept Morčacie stehno s cesnakom a karamelizovanou cibuľou

Pridal: S varechou v ruke, 6.8.2013

Kategorie: Mäso, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Morčacie stehno bez kosti
cesnak
dijonská horčica
rímska rasca
tymián
olivový olej
soľ
trochušampiňóny

Karamelizovaná cibuľka:

2 - 3 kscibuľa
oriešokmaslo
soľ
1 KLmed

Redukcia z červeného vína:

červené suché víno
oriešokmaslo
výpek z mäsa
med

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Morčacie stehno nožom upravte na jeden veľký plát mäsa.
  2. Po celej dĺžke spravte zárezy, ale dávajte pozor, aby ste ho celkom neprerezali
  3. Dijonskú horčicu, nakrájaný cesnak, soľ a olivový olej spolu zmiešajte a mäsko dobre namažte, marinádu som dajte do každého zárezu.
  4. Plát mäsa som rozdeľte na dve rovnaké polovice a zrolujte ich. Poistite sa kuchynským špagátikom :-) Zvonku rolky ochuťte rozdrvenou rímskou rascou, sušeným tymiánom a soľou.
  5. Na rozpálenom oleji som mäsko nechajte zatiahnuť.
  6. Podlejte červeným suchým vínom (dobrým) a prihoďte som aj zopár nakrájaných šampiňónov.
  7. Dajte na hodinku do rúry, pri teplote 180°C.
  8. Karamelizovaná cibuľka:Na oriešku masla počas 15 minút orestujte nakrájanú cibuľu, potom pridajte lyžičku medu a nechajte ju skaramelizovať.
  9. Mäsko sa krásne upieklo a zostalo šťavnaté, posledných pár minút ho nechajte pod grilom odkryté.
  10. Redukcia z červeného vína:   Na panvicu kde sa restovala cibuľka dajte ďalší kúsok masla, pridajte jednu naberačku výpeku a aj zopár šampiňónov, podlejte červeným vínom. Po chvíli sa víno pekne zredukuje, alkohol sa vyparí, tak redukciu teraz môžete dochutiť medom.
  11. Odpočinuté stehno narežte a  uložte na tanier. Ozdobte skaramelizovanou cibuľou a prelejte redukciou z červeného vína.
  12. Podávajte s tarhoňou.
  13. Dobrú chuť!
Partnerský príspevok: http://www.svarechou.sk/2011/07/morcacie-stehno-s-cesnakom.html
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť