Makové rezy od Babky

Makové rezy od Babky

By 19. augusta 2013

Koláč, ktorý nikdy nechýbal na tácke, keď bol sviatok. Ponúka harmóniu sladkej chuti maku a kyslej citrónovej polevy, či ríbezľového lekváru.

Ingredients

Instructions

Cesto

  1. Palmarín, cukor a žĺtky si vymiešame.
  2. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mlieko.
  3. Vypracujeme si cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti.
  4. Jedno cesto rozvaľkáme na stole a dáme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Maková plnka

  1. V miske si vymiešame palmarín spolu s práškovým cukrom.
  2. Pridáme dobre pomletý mak, múku, prášok do pečiva, nastruhanú kôru z citróna a mlieko.
  3. Zamiešame mixérom.
  4. V druhej miske si vyšľaháme bielka na sneh a zamiešame ich už len varechou (plnka bude potom viac nadýchaná).
  5. Prvé cesto vo forme potrieme ríbezľovým lekvárom.
  6. Pridáme makovú plnku a na vrch položíme druhý plát cesta, ktorý popicháme vidličkou (cesto sa tak nebude nafukovať).
  7. Pečieme v rúre cca 25 - 30 minút pri teplote 180 °C - pokiaľ cesto bude mať zlatistú farbu.
  8. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

Citrónová poleva

  1. V miske vyšľaháme bielko z 1 vajíčka, práškový cukor a šťavu z 1 citróna + pridáme potravinárske farbivo červené (v lete stačí aj šťava z čerstvých ríbezlí ) a rovnomerne polejeme koláč.
  2. Koláč dáme do chladničky a po stuhnutí polevy môžeme ešte vrch pofrkať horkou čokoládou 🙂
  3. Dáme ho do chladničky stuhnúť - ak chceme aby cesto pri krájaní bolo mäkké  prikryjeme koláč potravinárskou fóliou a necháme ho postáť v chladničke cez noc.Makové rezy od Babky

    Makové rezy od Babky

Print

Bistro u starej mamy - recepty, rady a tipy z kuchárskej knihy mamy a babky, ktoré potešia a pomôžu. Ochutnajme ich...a podeľte sa s nami o svoje chuťove zážitky.


Môj blog: www.bistro69.blogspot.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Makové rezy od Babky

  1. Janka Juhasova

    Vyskušala som ,makeve rezy su užasne všetkym chutili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *